Τι ώρα μπαίνουν οι συντάξεις

Εντολή στην τράπεζα για την πληρωμή των συντάξεων συνήθως μια ημέρα πριν την ημερομηνία που ανακοινώνεται δίνουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Χθες καταβλήθηκαν οι συντάξεις των μισθωτών - δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ - για τους συνταξιούχους που ο ΑΜΚΑ

τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9 ενώ αύριο, Τετάρτη 24 Ιουνίου, αναμένεται η πληρωμή για τους συνταξιούχους που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο e-ΕΦΚΑ, οι συντάξεις των μη μισθωτών (τέως ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ) θα καταβληθούν στις 26 Ιουνίου 2020, ημέρα Παρασκευή, και οι συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, του τ. ΕΤΑΤ, του τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ, τέλος, θα καταβληθούν στις 29 Ιουνίου 2020, ημέρα Δευτέρα.

Τι πρέπει να ξέρετε για την ώρα πληρωμής

Αξίζει να σημειωθεί πως τα ασφαλιστικά ταμεία συνήθως δίνουν εντολή στην τράπεζα για τις συντάξεις μία μέρα πριν την ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί ως ημέρα πληρωμής.

Αν το ΙΚΑ, για παράδειγμα, έχει ανακοινώσει πληρωμή συντάξεων στις 24 του μήνα, η κατάθεση έχει γίνει στις 23. 

Περαιτέρω, αν οι συντάξεις έχει ανακοινωθεί πως καταβάλλονται Δευτέρα, εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς την προηγούμενη εργάσιμη, δηλαδή την Παρασκευή.

Κατά τα παραπάνω, αν η σύνταξη του ΙΚΑ είναι να πληρωθεί στις 24 του μήνα, τα χρήματα βρίσκονται διαθέσιμα στον λογαριασμό των συνταξιούχων από τις 16:00 και μετά - οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί ο τραπεζικός έλεγχος - την 23η του μήνα, εφόσον πρόκειται για εργάσιμη ημέρα. 

Με αυτόν τον τρόπο όσοι συνταξιούχοι χρησιμοποιούν τα ΑΤΜ και δεν πηγαίνουν στα γκισέ μπορούν να σηκώσουν την σύνταξη τους το απόγευμα της 23ης.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα