Σφοδρή σύγκρουση: Διαγραφή Παππά ζητά ο Πέτσας, «αντιπερισπασμό» και Προανακριτική δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην «κόκκινο» παραμένει η πολιτκή αντιπαράθεση αντιπαράθεση μετά το σημερινό αίτημα της κυβέρνησης περί διαγραφής του Ν.Παππά. Η απάντηση Τσίπρα και οι αντιδράσεις. 

Νέο γύρο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης πυροδοτούν οι εξελίξεις στην Προανακριτική Επιτροπή και το αίτημα της κυβέρνησης διά του εκπροσώπου της, κ. Πέτσα, για διαγραφή του Νίκου Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις ηχογραφημένες συνομιλίες που απέστειλε

ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής στη Βουλή.

«Είκοσι τέσσερις ώρες μετά την αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά. Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα. Γνώριζε την ύπραξη παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι τι έκανε γι αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη; Σε κάθε περίπτωση ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

«Πάει πολύ να μιλά για παρακράτος ο κ. Πέτσας – Ας διευρύνει το κατηγορητήριο»

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του σήκωσε το γάντι, καλώντας τη ΝΔ «αντί να ζητά τη διαγραφή του κ. Παππά, αφού κόπτεται τόσο πολύ, ας διευρύνει η ίδια το κατηγορητήριο και να τον συμπεριλάβει».

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση σχολίασε με δηκτικό τρόπο πως «θα προτείναμε στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης που φέρνει στη Βουλή παράνομες ηχογραφήσεις και τις ερμηνεύει κατά το δοκούν, όταν μιλά για «παρακράτος» και ζητά διαγραφές, να είναι λίγο πιο προσεκτικός.

Ειδικά όταν το πανελλήνιο πλέον γνωρίζει πως ο ίδιος καλύπτεται από τον κ. Μητσοτάκη, αν και φέρει όχι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες, για την εν κρυπτώ χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα ανύπαρκτων ΜΜΕ, τη λίστα των οποίων αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα».

Σε ό,τι αφορά το ηχητικό της συνομιλίας Παππά-Μιωνή, στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για αντιπερισπασμό, δεδομένου ότι το ηχητικό δημοσιοποιείται σε μια στιγμή όπου:

• Η κυβέρνηση βρισκόταν σε δεινή θέση λόγω του θέματος των 20 εκατομμυρίων στα ΜΜΕ και της πλήρους αδιαφάνειας με την οποία, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, το χειρίστηκε.

• Στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο είχε φτάσει έγγραφο το οποίο, κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, εμπλέκει τον Αντώνη Σαμαρά σε μίζα 2,7 εκατομμυρίων από τον Σταύρο Παπασταύρο.

• Ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφοράς, Ελένης Ράικου, στην οποία βασίστηκε η θεωρία περί σκευωρίας, κατηγορείται ζημίωσε το δημόσιο με 1,7 εκατ. ευρώ μόνο για το έτος 2018 με παράνομες συνταγογραφήσεις υπέρ της Novartis.

Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανήλθε με νέα ανακοίνωσή του, καλώντας τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξει μεταξύ δύο επιλογών: «Είτε θα διαγράψει τον κ. Παππά, είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους».

«Το θέμα δεν κλείνει. Θα θέτουμε συνεχώς τον κ. Τσίπρα προ των ευθυνών του».

Παππάς: Αντιπερισπασμός για Σαμαρά – Δεν γνώριζε ο Τσίπρας

«Ο Σάμπυ Μιωνής, με αντάλλαγμα μάλλον τη Λάρκο, παίζει το άθλιο παιχνίδι της ΝΔ και του ίδιου του κ. Σαμαρά. Προσκομίζει την επιλεκτική απομαγνητοφώνηση μιας παράνομης καταγραφής ιδιωτικής μας συνομιλίας, επιχειρώντας τη βίαιη διαστρέβλωση των λεγομένων μου. Με μεθόδους κοπτοραπτικής, δηλαδή με αποσιωπητικά -γιατί άραγε;- στα επίμαχα σημεία και με δήθεν ακατάληπτες λέξεις επίσης στα επίμαχα σημεία, παραποιεί το νόημα του διαλόγου. Οι αναφορές σε «ατζέντα», πληροφορίες για κάποιους που «κάνουν δουλειές», προφανώς και δεν έχουν αφορούν τον κ. Παπαγγελόπουλο. Αφορούν τον κ. Σαμαρά και την παρέα του, τον κ. Μιωνή και τον κ. Παπασταύρου, που με διάφορα κόλπα έβγαζαν λεφτά από τότε. Οι μαφιόζικες μέθοδοι όμως θα αποκαλυφθούν. Και η αλήθεια θα λάμψει» σημείωσε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος υπογράμμισε σε σχετική ερώτηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν γνώριζε τη συνάντησή του με τον κ. Σάμπυ Μιωνή.

Παράλληλα, σε σημερινή συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου τόνισε πως ο μόνος λόγος που συνάντησε τον κ. Μιωνή είναι γιατί το ζήτησε ο Μπεναιμίν Νετανιάχου.

Τσίπρας: Μαφιόζικες πρακτικές για να καλύψει την ύφεση

Από το Μεσολόγγι όπου περιοδεύει, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για προσπάθεια της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη να στρέψει την ατζέντα «από το μεγάλο σκάνδαλο της οικονομίας» που «οδεύει σε μία εφιαλτική προοπτική» σε «σκανδαλολογία ανύπαρκτων όμως σκανδάλων» και «μαφιόζικες και πρακτόρικες πρακτικές».

«Στημένο παιχνίδι της ΝΔ»

Για «στημένο παιχνίδι της ΝΔ» έκανε λόγο σύμφωνα με πληροφορίες ο συνήγορός του Δημήτρης Τσοβόλας με αφορμή τη χθεσινοβραδινή παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Χθες από το βήμα της Βουλής ο ίδιος ο υπουργός, Αδωνις Γεωργιάδης, είπε ότι η υπόθεση θα πάει στο Ειδικό Δικαστήριο. Δηλαδή, προεξόφλησε ότι θα περάσει από το Δικαστικό Συμβούλιο, υποθέτω, εννοεί με παρεμβάσεις», είπε ο κ. Τσοβόλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα