Τέλος η ζωντανή ενημέρωση Τσιόδρα

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα πως σταματάει η ζωντανή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας δήλωσε ότι από σήμερα η ζωντανή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, σταματάει τόσο από τον ίδιο, όσο και από τον Νίκο Χαρδαλιά. Μάλιστα, το γεγονός γνωστοποίησε στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη καθώς η χώρα έχει δείξει θετικά αποτελέσματα στην πορεία. Παρόλα αυτά, μέχρι τις 31 Μαϊού θα

πραγματοππιείται γραπτή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Εξάλλου, πρόσθεσε πως «τέσσερις μήνες μετά επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Θέλω κι εγώ σταδιακά να επιστρέψω στα δικά μου καθήκοντα».

«Αναπάντεχα και απροσδόκητα βρέθηκα κοντά σας και αισθάνθηκα κοντά σας. Στην πατρίδα μας, παρά τις απώλειες, ο εχθρός δεν είχε τον τελευταίο λόγο και γι΄αυτό δεν του κάνω τη χάρη να ξανααναφερθώ σε αυτόν. Αντέξαμε όλοι μαζί», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, τονίζει ότι η θετική εικόνα της Ελλάδας δεν επετεύχθει μόνο εξαιτίας των σκληρών μέτρων, αλλά και γιατί οι πολίτες έδειξαν υπευθυνότητα.

Έτσι, είπε ότι «η Ελλάδα κατάφερε να επιπεδώσει την καμπύλη με συγκριτικά μικρότερες απώλειες από άλλες χώρες. Τα περιοριστικά μέτρα περιόρισαν κατά 80% τη διασπορά του ιού».

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε πως τα πραγματικά κρούσματα στη χώρα μας είναι κάτω από το 1% του πληθυσμού της χώρας.

Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, η ζωντανή ενημέρωση θα σταματήσει, αλλά αν κριθεί απαραίτητο θα επανέλθει. Παρόλα αυτά όμως, όπως τόνισε ο γνωστός λοιμωξιολόγος, τόσο ο ίδιος όσο και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, θα συνεχίσουν να εργάζονται πίσω από τις κάμερες.

Ο ίδιος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «παρέμεινα μαθητής περισσότερο παρά καθηγητής, κάποιοι μίλησαν για αντιφάσεις χωρίς να χρησιμοποιήσουν επιστημονικά επιχειρήματα».

Παράλληλα, τόνισε πως δέχτηκε σκληρή κριτική, όταν προειδοποίησε για την επικινδυνότητα της πανδημίας στην αρχή της έξαρσης.

«Όταν αναφερθήκαμε στον ιό αντιμετωπίσαμε σκληρή κριτική, λογικό γιατί τα δεδομένα ήταν λίγα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα