Τσιόδρας: Θα είχαμε 13.685 νεκρούς, αν δεν παίρναμε μέτρα - Δέκα νέα κρούσματα, ένας θάνατος (LIVE)

ΕΛΛAΔΑ

 

Συνολικά 2.892 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα (το 55% αφορά άνδρες), όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, εκ των οποίων 10 είναι νέα. Από τα συνολικά κρούσματα, τα 628 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1.644 (57%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία

αναφοράς, 18 είναι διασωληνωμένοι, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι άνδρες και οι 4 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 69 έτη. Το 83,3% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. 101 ασθενείς βγήκαν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Συνολικά έχουν διενεργηθεί 160.991 εξετάσεις δειγμάτων για τον κορωνοϊό.

Τέλος, σήμερα ανακοινώθηκε ένας ακόμα θάνατος λόγω του Covid- 19 στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανεβαίνει στα 173. Οι 52 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αναφερόμενος σε μελέτες, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι, εάν η χώρα μας δεν είχε πάρει έγκαιρα μέτρα, σήμερα που μετρά 173 νεκρούς, η μέση τιμή τους θα ήταν 13.685, ενώ στο πιο αισιόδοξο σενάριο, θα έφταναν στους 7.065.

«Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση της προσπάθειας μας, με την επανεκκίνηση των περισσότερων δραστηριοτήτων να έχει ξεκινήσει ή να έχει δρομολογηθεί», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε μετά τον κ. Τσιόδρα πως οι ανακοινώσεις θα συνεχιστούν, όχι όμως με τον έκτακτο χαρακτήρα που είχαμε μέχρι σήμερα. «Δεν υπάρχει ανάγκη να είμαστε κάθε απόγευμα μέχρι εδώ, όπως έγινε όλη αυτή την περίοδο» επισήμανε και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα προκύψει ξανά ποτέ αυτή η ανάγκη. «Αν μας ξαναδείτε να κάνουμε ξανά καθημερινά ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα, αυτό θα σημαίνει ότι τα πράγματα θα έχουν δυσκολέψει ξανά» ανέφερε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα συμβεί.

«Σήμερα κλείνουμε με αυτή την κοινή συνέντευξη με τον καθηγητή (Σωτήρη Τσιόδρα) 72 ημέρες σχεδόν καθημερινής ενημέρωσης» προσέθεσε και διευκρίνισε πως η επικοινωνία από αύριο μπαίνει σε μια νέα φάση, προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα, διαβεβαιώνοντας πως παραμένουν σε εγρήγορση και επιφυλακή.

Σημείωσε πως έχουμε επανέλθει σε μεγάλο μέρος στη νέα μας καθημερινότητα, υπογραμμίζοντας πως δεν έχουμε ξεμπλέξει με την πανδημία και ότι θα βρίσκεται κοντά μας για μεγάλο διάστημα ακόμα.

Παρακολουθήστε ζωντανά την ενημέρωση για την πορεία της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας στο υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους κ. Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά.

ΚορωνοϊόςΤσιόδραςΧαρδαλιάςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα