Νέα κρούσματα σήμερα: Δέκα ανακοίνωσε ο Τσιόδρας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (26/5), 10 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς και ακόμη ένα θάνατο.

10 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 ανακοινώθηκαν στη χώρα μας σήμερα, σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Από τα νέα κρούσματα τα 8 σχετίζονται με ήδη γνωστό, διευκρίνισε ο καθηγητής.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.892, ενώ 18 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, σύμφωνα

με την ίδια ανακοίνωση.

Η διάμεση ηλικία των ασθενών σε ΜΕΘ είναι 69 ετών. 4 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 101 ασθενείς έχουν εξέλθει από την εντατική.

Παράλληλα, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 173 θανάτους συνολικά στη χώρα. 

Σημειώνεται πως από το σύνολο των κρουσμάτων, το 55 % είναι άνδρες. Εξ αυτών οι 628 σχετίζονται με ταξίδι από εξωτερικό.

Τέλος, έχουν ελεγχθεί 160.991 δείγματα.

«Επιπεδώσαμε την καμπύλη»

«Η Ελλάδα κατάφερε να επιπεδώσει την καμπύλη με συγκριτικά μικρότερες απώλειες από άλλες χώρες. Τα περιοριστικά μέτρα περιόρισαν κατά 80% τη διασπορά του ιού», σημείωσε εξάλλου ο καθηγητής.

Επικαλούμενος επιστημονικά στοιχεία, ο κ. Τσιόδρας τόνισε δε πως τα πραγματικά κρούσματα στη χώρα μας είναι κάτω από το 1% του πληθυσμού της χώρας.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, έρευνα σε αιμοδότες βρήκε θετικά μόλις το 0,7% του συνόλου των δειγμάτων που εξετάστηκαν. Μια άλλη δεύτερη μελέτη έδειξε ποσοστό μόλυνσης 0,35%.

Ο κ. Τσιόδρας δήλωσε, καταληκτικά, ότι η καθημερινή ενημέρωση για την πανδημία σταματά και πως μέχρι τις 31 Μαΐου θα γίνεται μέσω γραπτών ανακοινώσεων. 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα