ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ έχει την ευθύνη για τις εικόνες ντροπής στα Εξάρχεια

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τις εικόνες ντροπής που επέτρεψε η ΝΔ να λάβουν χώρα στα Εξάρχεια.

«Στόχος της ΝΔ να εκφοβίσει το κίνημα της νεολαίας που αντιστέκεται και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την χθεσινή στάση της αστυνομίας στα Εξάρχεια μετά την πορεία για την επέτειο μνήμης από τη

δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:

«Η ακραία καταστολή που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών, στην πορεία για τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, έχει ως μοναδικό στόχο να εκφοβίσει το κίνημα της νεολαίας που αντιστέκεται και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την πλήρη ευθύνη για τις εικόνες ντροπής, με άντρες των ΜΑΤ να εξευτελίζουν διαδηλωτές, που εκτυλίχθηκαν στους δρόμους της Αθήνας. Παρά το δήθεν σύγχρονο προφίλ που επιχειρεί να φιλοτεχνήσει, οι πρακτικές της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά συνέχεια του κράτους της δεξιάς των δεκαετιών του '50 και '60».

Στο μεταξύ, στον Εθνικό Μηχανισμό Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας και στο Συνήγορο του Πολίτη, παραπέμπει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, βίντεο και αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς από αστυνομικούς των ΜΑΤ, κατά την διάρκεια των χτεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πρόκειται για ένα βίντεο με συλλήψεις διαδηλωτών από τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια και μια φωτογραφία που απεικονίζει νεαρό τον οποίο έχουν γδύσει οι αστυνομικοί, την ώρα της σύλληψης, καθώς και καταγγελίες που έχουν κάνει το γύρω του διαδικτύου, με πολύ αρνητικά σχόλια.

Σε ανακοίνωση του το Αρχηγείο αναφέρει ότι εκφράζει την παράκληση προς τον Συνήγορο του Πολίτη, να διερευνηθούν όσα του αποστέλλει κατά προτεραιότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα