Συντάξεις Απριλίου 2020: Άρχισαν οι πληρωμές στους δικαιούχους

Άρχισαν οι πληρωμές στους δικαιούχους για τις συντάξεις Απριλίου 2020, την ίδια ώρα που τέθηκαν σε ισχύ αλλαγές στις αναλήψεις και τις καταθέσεις στις τράπεζες, στο πλαίσιο του περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού

Σήμερα, Τρίτη 24 Μαρτίου, άρχισαν οι πληρωμές των συντάξεων για τον Απρίλιο 2020, καθώς οι ημερομηνίες πληρωμών άλλαξαν λόγω κορονοϊού.

Έτσι, οι συντάξεις μη μισθωτών δηλαδή ελεύθερων επαγγελματιών

ΟΑΕΕ, αυτοαπασχολούμενων ΕΤΑΑ και αγροτών ΟΓΑ θα καταβληθούν σήμερα

Οι αντίστοιχες του Δημοσίου θα καταβληθούν στις 27 Μαρτίου.

ΙΚΑ, ΔΕΚΟ - Τράπεζες, ΝΑΤ, στις 30 Μαρτίου.

Εξυπακούεται πως και οι μετακινήσεις προς στις τράπεζες εντάσσονται στο έντυπο δήλωσης μετακίνησης και το SMS που αποστέλλουμε στο 13033, ενώ ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, κάλεσε τους συνταξιούχους, για λόγους προστασίας από την πανδημία, να μην σπεύδουν στις τράπεζες, καθώς οι συντάξεις τους πιστώνονται στους λογαριασμούς.

Παράλληλα και πάλι εξαιτίας του SARS-CoV-2, από σήμερα ισχύουν αλλαγές στις αναλήψεις και τις καταθέσεις στις τράπεζες.

Συγκεκριμένα, στα καταστήματα των τραπεζών δεν θα γίνονται οι εξής συναλλαγές: 

Αναλήψεις μετρητών έως €400 πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ,καταθέσεις μετρητών έως €1.000 πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας,οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο,η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα