Κορονοϊός στην Ελλάδα: «Στέλνουν το υγειονομικό προσωπικό σαν πρόβατο στη σφαγή»

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, για τις μεγάλες ελλείψεις στον χώρο της υγείας ενάντια στον κορονοϊό.

 

Ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, μίλησε για την παθογένεια του υγειονομικού συστήματος της Ελλάδος και τις μεγάλες ελλείψεις ενάντια στον κορονοϊό, καλώντας τους πολίτες της χώρας να προσφέρουν εθελοντικά την βοήθειά τους στον χώρο της υγείας.

Μιλώντας στο Open, ο κ. Γιαννακός υπογράμμισε ότι στέλνουν

το υγειονομικό προσωπικό «σαν πρόβατο στην σφαγή», καθώς τα μέτρα προστασίας της εγκυκλίου του ΕΟΔΥ δεν είναι επαρκή.

Εξάλλου, έκκληση στους γιατρούς της Αθήνας να συμμετάσχουν στην αλυσίδα υποστήριξης των ασθενών με Covid-19 απηύθυνε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης, τονίζοντας ότι «αυτήν την κρίσιμη στιγμή, κανείς δεν περισσεύει».

Ο κ. Πατούλης κάλεσε τους γιατρούς να συνεχίσουν να δηλώνουν συμμετοχή στην αλυσίδα στήριξης των ασθενών με κορονοϊό, μέσω του πρωτοποριακού συστήματος τηλεϊατρικής που εξασφάλισαν ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής και να συμμετάσχουν στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να θωρακιστεί υγειονομικά η χώρα για να σωθούν ζωές.

Ήδη, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, «πολλοί γιατροί ανταποκρίθηκαν και έχουν κάνει εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Doctor Next 2 Me, η οποία φέρνει σε πραγματική επικοινωνία με Video κλήση τον ασθενή με τον πιο κοντινό γεωγραφικά διαθέσιμο γιατρό». Πρόκειται για ένα application, το οποίο ο γιατρός μπορεί εύκολα να κατεβάσει στο κινητό του.

Με αυτόν τον τρόπο, πολίτες που δεν πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο επειδή έχουν ήπια συμπτώματα της νόσου COVID-19 θα μπορούν απευθείας με βιντεοκλήση να συνομιλούν με διάφορες ειδικότητες γιατρών (γενικής ιατρικής, παθολόγο, πνευμονολόγο, ψυχίατρο, παιδίατρο, κ.ά). Οι γιατροί θα έχουν οπτική εικόνα του ασθενούς και θα δίνουν τις πρώτες συμβουλές και συστάσεις για τυχόν συμπτώματα που μπορεί να σχετίζονται με τον ιό.

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα