Συναγερμός στην Ιερουσαλήμ: Εκκενώθηκε το Δυτικό Τείχος - Ήχησαν σειρήνες για ρουκέτες

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η Ιερουσαλήμ, καθώς έχει σημάνει συναγερμός για εκρήξεις ρουκετών, ενώ σφοδρές είναι οι συγκρούσεις της ισραηλινής αστυνομίας με τους Παλαιστίνιους.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιερουσαλήμ, η οποία έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης για τρίτη συνεχόμενη μέρα.

Το απόγευμα της Δευτέρας (10/5) ήχησαν οι σειρήνες στο Δυτικό Τείχος, γνωστό και ως Τείχος των Δακρύων και πραγματοποιήθηκε εκκένωση, μετά από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας

στο Ισραήλ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως «μόλις ήχησε συναγερμός στην Ιερουσαλήμ. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να απομακρύνουν εκατοντάδες ανθρώπους». Παράλληλη, όσοι είχαν συγκεντρωθεί στο Τείχος, μεταφέρθηκαν σε ασφαλέστερα μέρη, σύμφωνα με την αστυνομία.

{https://twitter.com/kann_news/status/1391772525718343681}

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως εκτοξεύτηκαν επτά ρουκέτες από την Γάζα, και συναγερμοί ενεργοποιήθηκαν στην Ιερουσαλήμ και τις γύρω περιοχές. Πρόσθεσε πως συνεχίζεται η εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα με στόχο το νότιο Ισραήλ.

{https://twitter.com/HananyaNaftali/status/1391775706569494529}

Επιπλέον, το Reuters επικαλείται μάρτυρα, ο οποίος αναφέρει πως άκουσε τρεις εκρήξεις στο κεντρικό Ισραήλ.

Όπως μετέδωσαν παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης, ακολούθησε πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ στη βόρεια Γάζα, προκαλώντας τον τραυματισμό πολιτών.

Συγκρούσεις για τρίτη ημέρα

Η Ιερουσαλήμ έχει γίνει πεδίο μάχης, καθώς ξεκίνησε νέος γύρος συγκρούσεων ανάμεσα σε Παλαιστίνιους προσκυνητές και της ισραηλινής αστυνομίας.

Η αστυνομία κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και πλαστικών σφαιρών ενάντια σε Παλαιστίνιους που έχουν οχυρωθεί, πετώντας πέτρες κι άλλα αντικείμενα, στην ιερή πόλη για να αποτρέψουν Εβραίους να εισέλθουν στο Όρος του Ναού για την ετήσια πορεία με την ευκαιρία της επετείου της κατάληψης του ανατολικού τμήματος της πόλης μετά τον πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967.

{https://twitter.com/MuhammadSmiry/status/1391655547473174528}

{https://twitter.com/ajplus/status/1391665493036212225}

Επιπλέον, η παλαιστινιακή οργάνωση της Ερυθράς Ημισελήνου δήλωσε ότι περισσότεροι από 275 Παλαιστίνιοι προσκυνητές τραυματίστηκαν και τουλάχιστον 205 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από τα βίαια επεισόδια στο Τέμενος Αλ Άκσα, που βρίσκεται σ' ένα σύμπλεγμα ιερό τόσο για τους μουσουλμάνους όσο και τους Εβραίους.

Αρκετοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ η αστυνομία κάνει λόγο για 12 αστυνομικούς τραυματισμένους.

Οδηγός πέφτει πάνω σε Παλαιστίνιους

Επίσης, τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που δείχνει ισραηλινό όχημα να πέφτει πάνω σε Παλαιστίνιους, όταν οι τελευταίοι του επιτίθενται με πέτρες.

{https://twitter.com/manniefabian/status/1391658928648429568}

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜΙΣΡΑΗΛΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣΡΟΥΚΕΤΕΣΕΙΔΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα