Ρίο: 15χρονη έσωσε τρεις ανθρώπους από πνιγμό

«Δεν φοβήθηκα, ήξερα ότι θα τα καταφέρουμε», είπε η 15χρονη που έσωσε δύο ηλικιωμένους και μια 25χρονη.

Από βέβαιο πνιγμό έσωσε η 15χρονη Ντένια Κουρέτα τρεις ανθρώπους, που τους είχαν παρασύρει τα κύματα σε παραλία του Ρίου.

Καλεσμένη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», η 15χρονη πολίστρια εξιστόρησε ολόκληρη την επιχείρηση διάσωσης.

«Είχαμε πάει για μπάνιο. Αλλά όταν βγήκαμε από το αμάξι, άκουσα μια φωνή να φωνάζει ‘’βοήθεια βοήθεια’’ έξω από τη θάλασσα. Είδα ένα κεφάλι μέσα στο νερό και αμέσως εννοείται έτρεξα, μπήκα στην

θάλασσα να τον βοηθήσω. Εκεί ήταν άλλοι δύο άνθρωποι, μια γυναίκα και ένα κύριος, που τους είχε παρασύρει το ρεύμα, επειδή είχαν πάει να βοηθήσουν τον πρώτο κύριο» είπε η 15χρονη.

«Τους είπα να είναι ήρεμοι και να μην πανικοβληθούν, γιατί ο πανικός είναι ο χειρότερος εχθρός σε τέτοιες καταστάσεις. Τους είπα ότι ξέρω για να μην αγχωθούν και να με εμπιστευθούν. Όταν κρίνεται η ζωή σου δεν ξέρω πόσο εμπιστοσύνη μπορεί να έχουν σε μια πιτσιρίκα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά η νεαρή πολίστρια.

Οι δυο άνδρες ήταν ηλικιωμένοι, ενώ η γυναίκα γύρω στα 25. Η 15χρονη δημιούργησε μια αλυσίδα, ζητώντας τους να κρατήσουν ο ένας τον αστράγαλο του άλλου, και κατάφερε να τους οδηγήσει στη στεριά, κολυμπώντας με το ένα πόδι.

«Είναι μια άσκηση που την έχουμε κάνει στην προπόνηση. Με ένα άτομο βέβαια, όχι με τρία. Θεώρησα ότι θα μου ήταν εύκολο. Όμως δεν ήταν καθόλου εύκολο. Γιατί το πλοίο και τα ρεύματα ήταν πολύ δυνατά και μας τράβαγαν όλο και πιο πίσω. Και ήταν δύσκολο να τους κουβαλάω και τους τρεις. Άρχισα να κολυμπάω όλο και πιο γρήγορα. Παράλληλα φώναζαν βοήθεια. Προσπάθησα να τους καθησυχάσω. Όταν βγήκαμε στην στεριά, τους ρώτησα αν είναι καλά και αν θέλουν κάτι να πιούνε» ανέφερε το κορίτσι.

Ως προς το αν φοβήθηκε, η 15χρονη Ντένια τονίζει κατηγορηματικά: «Δεν φοβήθηκα καθόλου, καμία στιγμή. Ήμουν σίγουρη ότι θα τα καταφέρουμε. Ανησύχησα λίγο, όμως καμία στιγμή δεν πανικοβλήθηκα».

Δείτεο το βίντεο:

15ΧΡΟΝΗΔΙΑΣΩΣΗΠΝΙΓΜΟΣΘΑΛΑΣΣΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα