Στάθης Δρογώσης στο iEidiseis: Η Τέχνη δεν υπάρχει χωρίς τους ανθρώπους της

«Πρέπει η κυβέρνηση να καταλάβει ότι οι εργαζόμενοι στον χώρο της Τέχνης υποφέρουμε», επισημαίνει ο γνωστός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης και προσθέτει: «Το καλοκαίρι αυτό θα είναι παράξενο αλλά δυστυχώς κι ο χειμώνας το ίδιο».

«Η Τέχνη δεν υπάρχει χωρίς τους ανθρώπους της» διαμηνύει ο Στάθης Δρογώσης και καλεί την κυβέρνηση «να καταλάβει ότι οι εργαζόμενοι στον χώρο της Τέχνης υποφέρουμε».

«Το πιο βασικό είναι να πάρουν το επίδομα

των 800 ευρώ και τη μείωση ενοικίου όλοι οι εργαζόμενοι στον χώρο της τέχνης διότι οι περισσότεροι αποκλείστηκαν. Έπειτα πρέπει να δώσει η πολιτεία ένα έκτακτο ειδικό επίδομα ανεργίας για τουλάχιστον 6 μήνες στους ανθρώπους που λόγω της απαγόρευσης θα μείνουν χωρίς δουλειά. Φυσικά πρέπει να στηριχτούν κι οι διοργανωτές συναυλιών και θεαμάτων. Και οι οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης», τονίζει ο γνωστός και αγαπημένος τραγουδιστής και τραγουδοποιός της έντεχνης και ροκ μουσικής, μιλώντας στο iEidiseis:

Καλλιτέχνες, δημιουργοί και εργαζόμενοι στο χώρο του θεάματος ακροάματος βρίσκονται ενώπιον μεγάλων προβλημάτων μετά την κρίση του κορονοϊού. Τι πρέπει να κάνει η πολιτεία για να μην είναι ολοκληρωτικά χαμένο το καλοκαίρι που έρχεται, αλλά και να ενισχυθούν οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις που βρίσκονται πλέον σε πολύ δυσχερή οικονομική θέση;

Το πιο βασικό είναι να πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ και τη μείωση ενοικίου όλοι οι εργαζόμενοι στον χώρο της τέχνης διότι οι περισσότεροι αποκλείστηκαν. Έπειτα πρέπει να δώσει η πολιτεία ένα έκτακτο ειδικό επίδομα ανεργίας για τουλάχιστον 6 μήνες στους ανθρώπους που λόγω της απαγόρευσης θα μείνουν χωρίς δουλειά. Φυσικά πρέπει να στηριχτούν κι οι διοργανωτές συναυλιών και θεαμάτων. Και οι οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης.

Τελικά το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι «βουβό»; Ή οι καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν, παρά τα οικονομικά αδιέξοδα;

Η Τέχνη δεν υπάρχει χωρίς τους ανθρώπους της. Το καλοκαίρι αυτό θα είναι παράξενο αλλά δυστυχώς κι ο χειμώνας το ίδιο. Χωρίς εμβόλιο και θεραπεία οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα είναι λίγες αν και όποτε επιτραπούν. Τραγούδια θα γράφουμε αλλά για να πληρώσουμε τους λογαριασμούς, τα ενοίκια και όλα τα άλλα θα πρέπει να έχουμε δουλειά. Πρέπει η κυβέρνηση να καταλάβει ότι οι εργαζόμενοι στον χώρο της Τέχνης υποφέρουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα