«Ξεκλειδώνει» η Κύπρος – Ένα βήμα πριν από την Α΄ φάση χαλάρωσης των μέτρων

Στις τελικές προετοιμασίες ώστε από αύριο να είναι σε θέση να επαναλειτουργήσουν – τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και προστασίας – προβαίνουν χιλιάδες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου. 

Στο πλαίσιο της Πρώτης φάσης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, θα επαναλειτουργήσουν επίσης τα εργοτάξια. 

Η πρώτη φάση συνοδεύεται από την συνέχιση της καταγραφής Μονοψήφιου αριθμού κρουσμάτων. Χθες, εντοπίστηκαν 7 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 864. 

Στο πλαίσιο της Πρώτης φάσης χαλάρωσης των

μέτρων, η Αστυνομία έχει καταρτίσει νέο σχέδιο δράσης. 

Εκτός από την συνέχιση της παρουσία της στους δρόμους, εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι και στις επιχειρήσεις που θα επαναλειτουργήσουν. 

Επί ποδός θα βρίσκονται περίπου 120 περίπολα, ενώ τις προσπάθειες θα συνδράμουν και λειτουργοί διαφόρων υπηρεσιών. 

Σκοπός των ελέγχων σε καταστήματα και εργοτάξια, είναι να διαπιστωθεί κατά πόσον τηρούνται τα μέτρα προστασίας. 

Παράλληλα θα εξετάζεται, αν υπάρχουν αναρτημένες σημάνσεις για τις αποστάσεις που θα πρέπει να ισχύουν. Ενόψει της χαλάρωσης των μέτρων, αύριο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, διευκρίνισε ότι αν η συμπεριφορά μας οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων, τότε θα επιστρέψουμε στις συνθήκες αυτοπεριορισμού.

Σε σχέση με την επιστροφή των δημοσίων υπαλλήλων, ο Νίκος Νουρής, μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ, ανέφερε ότι όλα είναι έτοιμα, ενώ έχουν δοθεί ξεκάθαρες οδηγίες. 

Από πλευράς του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, τόνισε ότι η όποια χαλάρωση, εμπεριέχει τον κίνδυνο να καταστρέψουμε ό,τι με κόπο και θυσίες χτίσαμε μέχρι σήμερα. Είναι πιστεύω ξεκάθαρο, τονίζει ο Γιώργος Σαββίδης, ότι ο τρόπος με τον οποίο μεταδίδεται ο ιός, δεν επιτρέπει Κανένα περιθώριο εφησυχασμού ή χαλάρωσης. Απαιτείται, κατέληξε, σοβαρότητα και πειθαρχία από όλους ώστε να Αποφευχθούν τα όποια προβλήματα. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος σε ανάρτηση στο Τwitter επισημαίνει ότι επενδύουμε στην υπευθυνότητα και την κατανόηση των πολιτών.

Από αύριο, αρχίζει και η διενέργεια 20 χιλιάδων εξετάσεων στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων και των εργοταξίων που θα επαναλειτουργήσουν.

Η δειγματοληψία, θα καλύψει δεκατέσσερεις χιλιάδες εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο, και έξι χιλιάδες εργαζόμενους σε εργοτάξια, και θα ολοκληρωθεί στις 25 Μαΐου. Οι εξετάσεις ανά επιχείρηση, θα είναι ανάλογες του αριθμού των εργαζομένων που απασχολούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα