Σταϊκούρας: Η χώρα δεν δανείζεται από τον ESM - Δεν αποπληρώνουμε πρόωρα το ΔΝΤ

Ο Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε σε συνέδριο του Economist για τον δανεισμό της Ελλάδας από τον ESM, αλλά και τι θα συμβεί με το ΔΝΤ.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε στο διαδικτυακό συνέδριο του Economist, πως η Ελλάδα

δεν έχει ανάγκη να πάρει δάνειο από τον ESM, ενώ μίλησε και για την κατάσταση σχετικά με το ΔΝΤ.

Έτσι, σημείωσε πως «με βάση τα τρέχοντα δεδομένα, η Ελλάδα δεν χρειάζεται να καταφύγει στις πιστωτικές γραμμές του ESM, αφού η κυβέρνηση έχει κάνει και θα εξακολουθήσει να κάνει συνετή χρήση των πόρων της χώρας».

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν είναι προτεραιότητα η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ, σύμφωνα με το Reuters.

Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε πως Βάσει των νέων συνθηκών που ακολούθησαν την πανδημία (του κορωνοϊού), η προτεραιότητά μας είναι να κάνουμε την καλύτερη δυνατή χρήση των πόρων και των κεφαλαίων μας για να ελαχιστοποιήσουμε τον κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι «θα επανεξετάσουμε όλη την στρατηγική μας στο δεύτερο μισό του έτους», σχετικά με το εάν θα πρέπει να αναμένεται έως τα τέλη του έτους η αποπληρωμή.

Ακόμη, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, υπογράμμισε ότι εάν περάσει η πρόταση της Κομισιόν η Ελλάδα θα είναι μεταξύ των τεσσάρων πιο ωφελούμενων χωρών.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιος, οι υπόλοιπες τρεις χώρες θα είναι η Ιταλία, η Ισπανία και η Πολωνία. Παράλληλα, διευκρίνισε πως «η Ελλάδα θα τύχει της ίδιας μεταχείρισης με κάθε χώρα της Ε.Ε».

Keywords
Τυχαία Θέματα