Μεξικό: Διαδηλωτής έκαψε αστυνομικό σε διαμαρτυρία για τον ύποπτο θάνατο νεαρού

Στο Μεξικό ένας διαδηλωτής έκαψε έναν αστυνομικό, καθώς η χώρα συνταράσσεται από διαδηλώσεις για τον ύποπτο θάνατο ενός νεαρού από την αστυνομία.

Στο Μεξικό έβαλε φωτιά σε αστυνομικό ένας διαδηλωτής, την στιγμή που γίνονται διαδηλώσεις για τον θάνατο ενός νεαρού που πιθανολογείται ότι δολοφονήθηκε από τις αρχές.

Μάλιστα, σε βίντεο που αναρτήθηκε

στο Twitter, φαίνονται αστυνομικοί οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με μια ομάδα διαδηλωτών.

Τότε ένας διαδηλωτής πλησιάζει έναν αστυνομικό που επέβαινε σε μηχανή και τον περιλούζει με ένα εύφλεκτο υγρό, στο οποίο στη συνέχεια βάζει φωτιά.

Οι υπόλοιποι διαδηλωτές έκπληκτοι σπεύδουν να βοηθήσουν τον αστυνομικό που καίγεται, ενώ οι συνάδελφοι του, απωθούν με την βία τον κόσμο. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο βίντεο φαίνεται ένας παρευρισκόμενος να μαζεύει τα πράγματα που έπεσαν από τον αστυνομικό που καίγονταν και να τα παραδίδει σε έναν σαστισμένο συνάδελφο του.

{https://twitter.com/vivianaaa6/status/1268736846038630459}

Επίσης, υπενθυμίζεται πως στο Μεξικό ξέσπασαν σφοδρές ταραχές, όταν ένας άνδρας που είχε συλληφθεί, βρέθηκε νεκρός κάτω από ύποπτες συνθήκες.

Συγκεκριμένα, ο 30χρονος Τζιοβάνι Λόπεζ συνελήφθη πριν από ένα μήνα κοντά στη Γκουανταλαχάρα και άφησε την τελευταία του πνοή σε κελί νοσοκομείου, λίγο μετά την σύλληψη του.

{https://twitter.com/Pam__23/status/1268723555468029952}

Μάλιστα, ο αδερφός του δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται αστυνομικοί να χτυπούν τον Λόπεζ κατά την σύλληψη του.

Επιπλέον, γίνονται αναφορές πως ο 30χρονος συνελήφθη, γιατί δεν φορούσε ιατρική μάσκα δημόσια για τον κορονοϊό, αλλά οι αρχές τις διαψεύδουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα