Σινεμά: Οι ταινίες από την Πέμπτη 11 Ιουνίου

Με τον «Πινόκιο» του Ματέο Γκαρόνε («Γόμορρα»), την δεύτερη ταινία του Ολιβιέ Ασαγιάς για την σεζόν και δύο άκρως ενδιαφέρουσες επαναλήψεις, η κινηματογραφική σεζόν, που άρχισε με καθυστέρηση λόγω πανδημίας, μπαίνει στη δεύτερη εβδομάδα της.

Πινόκιο
Σκηνοθεσία: Ματέο Γκαρόνε
Παίζουν: Ρομπέρτο Μπενίνι, Φεντερίκο Ιελάπι, Ρόκο Παπαλέο, Μάσιμο Τσεκερίνι, Μαρίν Βακτ, Τζίτζι Προϊέτι
Ο Πινόκιο, μια μαριονέτα, αρχίζει να μιλάει και να συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος. Ο δημιουργός του, ο Τζεπέτο, τον έχει σαν γιο του. Όταν ο Πινόκιο περιπλανηθεί και χάσει το δρόμο του, θα του τύχουν έναν

σωρό μπελάδες. Στο ταξίδι της αναζήτησης του εαυτού του θα έχει για μοναδικό του σύμμαχο μια νεράιδα. Η επιθυμία του Πινόκιο, όμως, να μοιάσει στα υπόλοιπα αγόρια παραμένει…
Ο Ματέο Γκαρόνε («Γόμορρα») αφηγείται το πασίγνωστο παραμύθι του Κάρλο Κολόντι με τον Ρομπέρτο Μπενίνι στον ρόλο του ξυλουργού Τζεπέτο, δημιουργού του Πινόκιο.

{https://youtu.be/TMdQ9nj4VY0}

Αβάνα, η πόλη των κατασκόπων
Σκηνοθεσία: Olivier Assayas
Παίζουν: Penélope Cruz, Édgar Ramírez, Gael García Bernal, Ana de Armas, Leonardo Sbaraglia, Wagner Moura
Αβάνα, αρχές της δεκαετίας του 1990. Ο κουβανός πιλότος Ρενέ Γκονζάλες, κλέβει ένα αεροπλάνο και εγκαταλείπει την Κούβα αφήνοντας πίσω την σύζυγο και την κόρη του. Ξεκινάει μια νέα ζωή στο Μαϊάμι και σύντομα και άλλοι Κουβανοί τον ακολουθούν. Όλοι μαζί συστήνουν ένα δίκτυο κατασκόπων με αποστολή να διεισδύσουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις, υπεύθυνες για φονικά χτυπήματα στην Κούβα.
Το σενάριο της ταινίας είναι βασισμένο στην πραγματική ιστορία των «Κουβανών Πέντε», μιας ομάδας (αντικ)ατασκοπίας που στάλθηκε τη δεκαετία του 90 από τις μυστικές υπηρεσίες της Αβάνας στο Μαϊάμι της Φλόριντα.
Ο Ολιβιέ Ασαγιάς, ο πολυσχιδής Γάλλος σκηνοθέτης, δημιουργός της ταινίας «Παιχνίδια ζευγαριών» που έκανε τον ντεμπούτο της στα σινεμά την προηγούμενη εβδομάδα, μας δείχνει εδώ μια άλλη πτυχή του ταλέντου του.

{https://youtu.be/oM4iVY8zi1Y}

Μη με λες κύριο
Σκηνοθεσία: Rohena Gera
Παίζουν: Tillotama Shome, Vivek Gomber, Geetanjali Kulkarni, Rahul Vohra, Divya Seth Shah
H Ratna, μια νεαρή χήρα, εργάζεται ως οικιακή βοηθός στο σπίτι του Ashwin, γόνου πλούσιας οικογένειας του Μουμπάι ο οποίος έχει μόλις επιστρέψει στη χώρα του από τη Νέα Υόρκη. Η έλξη ανάμεσα στους δύο νέους θα τους οδηγήσει σε ένα αδιέξοδο ειδύλλιο, το οποίο θα προκαλέσει τις αντιδράσεις του περιβάλλοντος εκείνου αλλά και την κατακραυγή των συναδέλφων της προς την άτυχη Ratna.

{https://youtu.be/Ws-V_g_18rw}

Bloodshot
Σκηνοθεσία: David S. F. Wilson
Παίζουν: Vin Diesel, Eiza Gonzalez, Sam Heughan, Toby Kebbell, Guy Pearce
Ο Ray Garrison, ένας στρατιώτης που πρόσφατα σκοτώθηκε σε μια μάχη, έρχεται πίσω στη ζωή ως ο υπερ-άνθρωπος Bloodshot. Με την συνδρομή της νανοτεχνολογίας μεταμορφώνεται σε μια ασταμάτητη πολεμική μηχανή που έχει την ικανότητα να επουλώνει αμέσως τις πληγές της. Όμως, ελέγχοντας το σώμα του, η RST εξουσιάζει πλέον και το μυαλό του. Και ο Ray αδυνατεί να ξεχωρίσει τι είναι αληθινό και τι όχι.
Βασισμένη στον ομώνυμο υπερήρωα της Valiant Comics, η ταινία θα συγκινήσει τους fans του σινεμά επιστημονικής φαντασίας και των κόμικ.

{https://youtu.be/T2biyLGvMiY}

Για όλα φταίει το γκαζόν
Σκηνοθεσία: Josiane Balasko
Παίζουν: Victoria Abril, Josiane Balasko, Alain Chabat, Ticky Holgado, Catherine Hiegel
Η Λολί, μητέρα δύο παιδιών, είναι παντρεμένη με τον Λοράν, ο οποίος την απατά απροκάλυπτα. Όταν στη ζωή (άλλα και στο σπίτι) του ζευγαριού εισβάλει η αποφασιστική Μαριχό, η ερωτική έλξη ανάμεσα στις δύο γυναίκες φέρνει τα πάνω κάτω στην καθημερινότητά τους. Η Λολί όμως έχει βρει την απόλυτη ευτυχία: τρεις νύχτες στο ίδιο κρεβάτι με τον άντρα της, τρεις με την αγαπημένη της -και την Κυριακή ρεπό!

{https://youtu.be/7No1QkM3Odw}

Το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου
Σκηνοθεσία Λουίς Μπουνιουέλ
Παίζουν: Φερνάντο Ρέι, Καρόλ Μπουκέ, Άντζελα Μολίνα, Λάντο Μπουζάνκα
Ο Ματιέ Φαμπέρ, μεγαλοαστός επιχειρηματίας, αφηγείται την ιστορία του έρωτά του για την Κοντσίτα, μια γοητευτική καμαριέρα με δύο πρόσωπα, απφασισμένη να πουλήσει ακριβά την παρθενίας της, στη διάρκεια ενός σιδηροδρομικού ταξιδιού από το Παρίσι στη Μαδρίτη. Το κύκνειο άσμα του μεγάλου Ισπανού σουρεαλιστή σκηνοθέτη είναι ένας ύμνος στην ελευθερία του πόθου που χλευάζει τι μικροαστικές προκαταλήψεις.

{https://youtu.be/gba_tu2-EMY}

Keywords
Τυχαία Θέματα