Ηχηρό μήνυμα των εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο για το ν/σ του υπ. Παιδείας (φωτογραφίες)

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν σε ρυθμίσεις όπως η Τράπεζα Θεμάτων, η αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικού έργου, καθώς και στην τροπολογία για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες. 

Δυναμική συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους έδωσαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι εναντιώνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, τ’ οποίο εισήχθη προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής.  

Η

σημερινή απεργία που είχαν προκηρύξει οι ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ υλοποιήθηκε και δάσκαλοι και καθηγητές παρέστησαν στο συλλαλητήριο που ξεκίνησε στη 13:00 στα Προπύλαια, με την καθιερωμένη πορεία να καταλήγει τη Βουλή.  

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, αλλά και την κατάργηση της ρύθμισης για μετάδοση μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες.  

Οι ΕΛΜΕ εξέδωσαν, δε, ψήφισμα με τ’ οποίο κατηγορούν το υπουργείο Παιδείας για «επικίνδυνη έλλειψη σχεδιασμού», κάτι που οδηγεί σε «εκμετάλλευση των προσωπικών δεδομένων των εκπαιδευτικών για προώθηση διαφημίσεων από ιδιωτικές εταιρείες και σε διαρροή των δεδομένων τους στο διαδίκτυο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η ΟΛΜΕ απαιτεί: 

«Να αποσυρθεί και να μη ψηφιστεί το ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,να καταργηθεί η τροπολογία-ντροπή για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες,να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό,να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων».

Συλλαλητήριο θα γίνει και στις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης, ημέρα κατά την οποία έχει προγραμματιστεί να τεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα