Αλέφαντος: Από το «τα πάντα όλα» μέχρι το «ρε κάνε ένα ντιμπέι»

Ο Νίκος Αλέφαντος… μπήκε στα σπίτια μας, πριν από πολλά χρόνια, όπως και στις καρδιές των Ελλήνων φιλάθλων -και όχι μόνο- με τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα και τις επικές ατάκες του.  

Φτωχότερο είναι από σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ο Νίκος Αλέφαντος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Ο ιδιόρρυθμος ποδοσφαιράνθρωπος, του οποίου τ’ όνομα ήταν συνυφασμένο με το πάθος τις τελευταίες δεκαετίες, χάρισε άπειρες ατάκες και στιγμές, που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό και τις καρδιές των φιλάθλων και ιδιαίτερα εκείνων της λατρεμένης του ομάδας, που δεν ήταν

άλλη από τον Ολυμπιακό.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το «γιατί δε βγαίνει ο Δούρος στο τηλέφωνο», που είχε πει με δάκρυα στα μάτια στη Έλλη Στάη, απευθυνόμενος στον διαιτητή που είχε αδικήσει τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στερώντας έτσι το πρωτάθλημα από τον την ομάδα του Πειραιά και τον Νίκο Αλέφαντο. 

{https://youtu.be/GW5zkbRg2ZI}

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το αμίμητο «μάθε μπαλίτσα στον άρχοντα», που είχε πει στον εμβρόντητο ρεπόρτερ, ο οποίος του έκανε τις… λάθος ερωτήσεις.

{https://youtu.be/oOLJc2hRtVw}

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το «ρε κάνε ένα ντιμπέι», όταν, αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, του έλεγε πως «κωλώνει» να κάνει πολιτικό debate.

{https://youtu.be/_pNyYc5mSug}

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το «άσε ρε Χαριστέα» που είχε πει στον πρωταθλητή Ευρώπης του 2004, σούρνοντας τα μύρια όσα στον σαστισμένο επιθετικό της αρμάδας του Ότο Ρεχάγκελ.

{https://youtu.be/j466OaftjTA}

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το χαρακτηριστικό «τα πάντα όλα», που «κόλλησε» στη μισή Ελλάδα.

Γενικότερα, όμως, ποιος μπορεί να ξεχάσει τον κυρ-Νίκο, ο οποίος, με τα καλά του και τα… στραβά του, άφησε εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και στη μικρή οθόνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα