Ρεκόρ εσόδων για τη Μάντσεστερ Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι σημείωσε ακόμα μία χρονιά ανοδικής πορείας, τόσο στα αποτελέσματα εντός του αγωνιστικού χώρου όσο και στα έσοδα που συγκέντρωσε στα ταμεία της. Οι εισπράξεις της αγγλικής ομάδας για τη χρονιά που πέρασε ήταν περίπου 628 εκ. ευρώ (535 εκ. λίρες), παρουσιάζοντας μια αύξηση της τάξης του 6,9% σε σχέση με την περσινή.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά οι «Πολίτες» έχουν έσοδα που ξεπερνούν τις 500 εκ. λίρες ενώ τα πέντε τελευταία χρόνια καταγράφουν και σημαντικά καθαρά κέρδη. Μάλιστα φέτος κατάφεραν να τα διατηρήσουν σχεδόν στα περσινά επίπεδα, δηλώνοντας 10,1

εκατ. λίρες (11,7 εκατ. ευρώ), ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για τα δεδομένα της ομάδας. Αυτή τη στιγμή η Μάντσεστερ Σίτι είναι η δεύτερη ομάδα με τα υψηλότερα έσοδα στην Πρέμιερ Λιγκ. Πρώτη στη λίστα βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενώ την τριάδα συμπληρώνει η Άρσεναλ.

Οι δύο σημαντικότεροι παράγοντες που οδήγησαν σ’ αυτή την αύξηση, είναι τα τηλεοπτικά και εμπορικά έσοδα τα οποία ανέβηκαν κατά 26% και 23% αντίστοιχα. Το δικό τους ρόλο έπαιξαν βέβαια και οι χορηγίες, αφού η Σίτι υπέγραψε συμβόλαιο με την Puma αντί της Nike με την οποία συνεργάστηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα φαίνεται ότι γνωρίζει καλά τη συνταγή της επιτυχίας, αφού διαρκώς ανεβαίνει εισπρακτικά και αγωνιστικά. Πρωταθλήτρια Αγγλίας τα τελευταία 2 χρόνια, η Σίτι είναι και φέτος από τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 3η θέση της κατάταξης και το στοίχημα Πρέμιερ Λιγκ της bwin τη δείχνει ως το κορυφαίο φαβορί μετά τη Λίβερπουλ. Η Μάντσεστερ Σίτι βρισκόταν πριν λίγες εβδομάδες στο Νο 4 του βαθμολογικού πίνακα, όμως κατάφερε να βρεθεί με 3 πόντους διαφορά πίσω από τη 2η Λέστερ Σίτι, επιβεβαιώνοντας ότι ξέρει το δρόμο για την κορυφή.

Η Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζει την πορεία της και στο Champions League, αφού ήρθε 1η στον όμιλο της και πέρασε στη φάση των «16». Στη φάση των ομίλων σημείωσε 3 νίκες και 2 ισοπαλίες, μένοντας αήττητη στη διοργάνωση. Ένας ευρωπαϊκός τίτλος για τη Σίτι σίγουρα είναι ο απώτατος στόχος, αφού δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα στην ιστορία της να φτάσει ούτε σε τελικό. Πέρυσι αποκλείστηκε στη φάση των «8» και η βελτίωση των επιδόσεων της στο θεσμό αποτελεί το μεγάλο στοίχημα του Γκουαρδιόλα. Ο ίδιος έχει κερδίσει 2 τίτλους Τσάμπιονς Λιγκ στη θητεία του με τη Μπαρτσελόνα και θεωρείται ένας από τους καλύτερους προπονητές που έχουν περάσει από τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Άλλωστε τα στατιστικά του σε Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Μάντσεστερ Σίτι, αποδεικνύουν ότι είναι ο άνθρωπος-κλειδί πίσω από τις νίκες των ομάδων του.

Keywords
Τυχαία Θέματα