Ελληνικό εστιατόριο ετοιμάζεται για Βοστόνη, Ντουμπάι και Χονγκ Κονγκ

Για Βοστόνη, Ντουμπάι και Χονγκ Κονγκ ετοιμάζεται ελληνικό εστιατόριο, που θέλει να επεκταθεί εκτός των ελληνικών συνόρων.

Συγκεκριμένα την περαιτέρω επέκταση του δικτύου της εκτός ελληνικών συνόρων σχεδιάζει η Yolenis μέσα στο επόμενο έτος. 

Το εστιατόριο-delicatessen αναμένεται εντός του 2020 να λειτουργήσει ένα νέο Yolenis στη Βοστώνη των ΗΠΑ, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενδεχομένως

στο Ντουμπάι και στο Χονγκ Κονγκ.

Να σημειωθεί ότι ήδη δραστηριοποιείται εδώ και μερικά χρόνια στην αμερικανική αγορά, καθώς λειτουργεί Yolenis στην πόλη Providence στο Rhode Island, το οποίο έχουν αγκαλιάσει οι Αμερικανοί καταναλωτές, τόσο τις ελληνικές γεύσεις, που προσφέρει το εστιατόριο, όσο και τα ελληνικά προϊόντα, που είναι διαθέσιμα στο χώρο της λιανικής.

Φέτος το καλοκαίρι ξεκίνησε να λειτουργεί και το ξενοδοχείο του Yolenis στο Κολωνάκι, το οποίο βρίσκεται στους τρεις τελευταίους ορόφους του κτιρίου. Αυτήν τη στιγμή, στο delicatessen ανά πάσα στιγμή είναι διαθέσιμοι περίπου 1.000 κωδικοί προϊόντων από Έλληνες παραγωγούς, ενώ σε εποχική βάση ενδέχεται να φτάνουν μέχρι και τους 2.000 κωδικούς.

Η Yoleni’s ξεκίνησε το 2013 ως το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό delicatessen ελληνικών προϊόντων από 180 μικρούς Έλληνες παραγωγούς, το www.yolenis.com. 

Το Νοέμβριο του 2016, η εταιρία, έχοντας χαράξει νέο στρατηγικό σχεδιασμό, προχώρησε στη δημιουργία του πρώτου φυσικού της καταστήματος στο κέντρο της Αθήνας. Το αποτέλεσμα της μετάβασης από το ηλεκτρονικό στο φυσικό ράφι, ήταν η «ναυαρχίδα» του εγχειρήματος, το Yoleni’s Greek Gastronomy center στην οδό Σόλωνος 9 στο Κολωνάκι, το οποίο αποτελεί τον μεγαλύτερο πολυχώρο Ελληνικής γαστρονομίας και παράλληλα το «σπίτι» του Έλληνα παραγωγού.

Το Yoleni’s store στο Providence καλωσόρισε τους επισκέπτες του στις αρχές Μαΐου 2018, σε ιστορικό κτίριο του 1895 στο κέντρο της πόλης. Το συγκεκριμένο κατάστημα αποτελεί σημείο αναφοράς για τα μελλοντικά καταστήματα της εταιρίας στις ΗΠΑ, που θα αναπτυχθούν επίσης με τη μέθοδο του franchise και για τη δημιουργία των οποίων πραγματοποιούνται ήδη συζητήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα