Ράμα για ΑΟΖ: Με την Ελλάδα έχουμε αντίθετες απόψεις

Για τα θέματα ιδιοκτησίας των ελλήνων στην Αλβανία και τις διαφορετικές απόψεις στο θέμα της ΑΟΖ, μίλησε ο Έντι Ράμα.

Στο Φόρουμ των Δελφών μίλησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ξεκαθαρίζοντας ότι ο δρόμος για την εξασφάλιση της ελεύθερης κίνησης πολιτών, κεφαλαίων και αγαθών δεν είναι εύκολος ούτε απλός. «Δεν είναι περίπατος, αλλά μία μάχη ενάντια στα στερεότυπα της κοινωνίας μας και της δημόσιας διοίκησης. Έχουμε πολλά να κάνουμε αλλά αν κανείς δει από που ξεκινήσαμε,

θα διαπιστώσει ότι έχουμε πετύχει πολλά. Είναι μία υγιής διαδικασία, στην οποία είμαστε προσηλωμένοι. Είμαστε όλοι οι γείτονες σε απόλυτη συνεργασία και αυτό που θέλουμε είναι να πείσουμε την κοινή γνώμη ότι είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε αλλαγές και να ενταχθούμε στην ΕΕ» ανέφερε ο Έντι Ράμα.

Σχετικά με τα θέματα που προκύπτουν με την Ελλάδα, είπε ότι οι σχέσεις των πολιτών των δύο χωρών είναι πολύ καλύτερες από αυτές των δύο κρατών. Αναφέρθηκε παράλληλα στα θέματα ιδιοκτησίας των μειονοτήτων και είπε ότι αυτό το θέμα είναι πολύ γενικότερο στην Αλβανία και όχι ένα θέμα εθνικότητας, ενώ για το θέμα των θαλάσσιων ζωνών και της συμφωνίας που υπέγραψε η Ελλάδα και η Ιταλία τόνισε ότι «στο θέμα αυτό έχουν αντίθετες απόψεις η Ελλάδα και η Αλβανία».

Επίσης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την αμέριστη στήριξη που παρείχε η Ελλάδα στην Αλβανία κατά την περίοδο της κρίσης του κορονοϊού και για την παράταση των αδειών εργαζομένων από την Αλβανία κατά την ίδια περίοδο.

Τέλος ο κ. Ράμα είπε ότι η χώρα του χρειάζεται αρκετές νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, καθώς και ότι επιδιώκει την καλή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα