Ζάεφ για Συμφωνία των Πρεσπών: Καλό σημάδι για το μέλλον των Βαλκανίων

Στο Φόρουμ των Δελφών μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ. Τι είπε για την Συμφωνία των Πρεσπών και τις προσδοκίες του.

Στο Φόρουμ των Δελφών μίλησε ο Ζόραν Ζάεφ και όπως ήταν αναμενόμενο αναφέρθηκε στην Συμφωνία των Πρεσπών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα «καλό σημάδι για το μέλλον των Βαλκανίων», ενώ πρόσθεσε ότι «είμαστε αφιερωμένοι στο στόχο μας για μία Ευρωπαϊκή ατζέντα».

«Έχουμε να κάνουμε

πολλά» συμπλήρωσε κυρίως στο να ενισχυθεί η αξιοπιστία της χώρας του και «είμαστε ανοιχτοί να συνεργαστούμε και με άλλα ευρωπαϊκά κράτη» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Ζάεφ δήλωσε ότι η πρωτοβουλία για ανοιχτά σύνορα αφορά και άλλες χώρες των Βαλκανίων και της ΕΕ και τόνισε ότι «προσδοκά πολλά επίσης από την καλή συνεργασία των χωρών της περιοχής, Ευρωπαϊκών και μη, καθώς η σταθερότητα στην περιοχή θα ενισχύσει και την σταθερότητα στη χώρα του».

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας είπε τέλος ότι η ατζέντα της μίνι-Σένγκεν περιλαμβάνει προγράμματα διασύνδεσης, υποδομών, επενδύσεων, πράσινης ανάπτυξης και καλύτερης διαβίωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα