Ραγδαίες εξελίξεις με το επίδομα 534 ευρώ σε ατομικές και ελεύθερους επαγγελματίες

Μεγάλη ανατροπή της τελευταίας στιγμής σημειώθηκε με το επίδομα 534 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις. Δείτε τις ραγδαίες εξελίξεις.

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται σήμερα με το επίδομα 534 ευρώ σε ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Σήμερα Δευτέρα (15/6) θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων το επίδομα

ειδικού σκοπού των 534 ευρώ για όσους εργαζόμενους παρέμειναν σε αναστολή εργασίας και το Μαϊο.

Η πληρωμή θα γίνει το απόγευμα.

Ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ επιβεβαίωσε αντίστοιχη δήλωση του υπουργού εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση ότι τα χρήματα θα μπούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι νωρίς το απόγευμα.

Παράλληλα τόνισε ότι υπογράφηκε και η ΚΥΑ για το επίδομα των 534 ευρώ του Μαϊου και για τις επιχειρήσεις. Όπως επανέλαβε ο κ. Σταϊκούρας η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι υπήρξαν λάθη στις αιτήσεις των επιχειρήσεων κυρίως σε ότι έχει να κάνει με συνδεδεμένες επιχειρήσεις.

Παραμένει μεγάλο ερωτηματικό τι θα γίνει με τους επιστήμονες, που πήραν τα 600 ευρώ τους περασμένους μήνες.

Ειδικότερα, υπεγράφη η κοινή υπουργική απόφαση για τη διάθεση οικονομικής ενίσχυσης 534 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι παρέμειναν κλειστοί και κατά τον μήνα Μάιο.

Η υπουργική απόφαση με τους ΚΑΔ που θα συμπεριληφθούν στη λίστα αναμένεται να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ.

Αναμένεται να ανοίξει πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για αιτήσεις. Η επαναλειτουργία της πλατφόρμας αναμένεται επίσης μέσα στα επόμενα 24ωρα καθώς ο στόχος είναι να δοθούν τα χρήματα πριν τις αρχές Ιουλίου. Οι δικαιούχοι θα εισπράξουν έκτακτη ενίσχυση 18 ευρώ για κάθε ημέρα που παρέμειναν κλειστοί από την 1η Μαίου και μετά. Όσοι έμειναν κλειστοί για όλο τον μήνα, θα λάβουν 534 ευρώ.

Βέβαιαη είναι η καταβολή του ποσού σε επιχειρήσεις με κωδικό αριθμό δραστηριότητας οι οποίες παρέμειναν υποχρεωτικά κλειστές και μετά το τέλος Μαίου.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ, 6:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ

ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

Είναι μονόδρομος η απαίτηση για άμεσα μέτρα στήριξης των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων, των μεταπτυχιακών φοιτητών και του εισοδήματός τους!

Μαζικά και αποφασίστηκα συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της 17/6, έξω από το υπ. Εργασίας στις 6:30 το απόγευμα. Απαιτούμε:

Να κηρυχτούν άκυρες και να απαγορευτούν οι απολύσεις και κάθε βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις, τα ωράρια, τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις (μονιμοποίηση υποχρεωτικής τηλεργασίας, εκ περιτροπής εργασία κλπ.) που έλαβαν χώρα το τελευταίο τρίμηνο με αφορμή την πανδημία από την 1η Μάρτη. Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων. Καμία απόλυση. Καμία σκέψη για επιβολή επ΄αόριστον της τηλεργασίας. Να διασφαλιστεί η επιστροφή όλων των εργαζομένων με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας κι ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να υπάρχει γιατρός εργασίας σε μόνιμη βάση.

Να χορηγηθεί τώρα το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών της πανδημίας. Χορήγηση σταθερού επιδόματος ανεργίας για τους μισθωτούς με ΔΠΥ και αυτοαπασχολούμενους

 Κανένας εξαναγκασμός για άνευ αποδοχών ή κανονική άδεια. Να δοθούν αναρρωτικές άδειες σε όσους νοσούν και ειδικές άδειες σε εργαζομένους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και εγκύους. Οι άδειες που πήραν οι εργαζόμενοι στην προηγουμένη περίοδο κάτω από πίεση να μην αφαιρεθούν από τα υπόλοιπα των ετησίων αδειών τους.

Συλλογικές συμβάσεις εργασίας που να κατοχυρώνουν ριζικές αυξήσεις στους μισθούς. Τώρα υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ στον κλάδο των ελεγκτικών-λογιστικών υπηρεσιών. Κατάργηση του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών και κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, μετατροπή των συμβάσεων ΔΠΥ σε κανονικές συμβάσεις αορίστου χρόνου. Κάτω τα χέρια από το οκτάωρο. Παλεύουμε για 5ήμερο - 7ωρο - 35ωρο. Προστασία του εισοδήματος. Καμία περικοπή σε μισθούς και λοιπές απολαβές των εργαζομένων. Απαιτούμε πλήρη κάλυψη του μισθού σε περίπτωση εκ περιτροπής εργασίας ή όποιου άλλου μέτρου.

Απαλλαγή από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ (στην περίπτωση των μισθωτών από την καταβολή των εισφορών του εργαζόμενου) για όλο το 2020, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Αφορολόγητο όριο ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ξεκινώντας από το φορολογικό έτος 2019. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου, κατ' αρχάς για τα έτη 2019 και 2020, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους.

Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων (για το σύνολο των οφειλόμενων ποσών, κεφάλαιο και τόκους), δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για το 2020. Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπολοίπου χρέους στην εφορία και τις τράπεζες. Απαγόρευση των πλειστηριασμών για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Απαλλαγή των α/α λογιστών από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα έκτακτα μέτρα, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Το κράτος να καλύψει πλήρως τις ασφαλιστικές τους εισφορές, συνταξιοδοτικές και υγείας. Να καταβληθεί σε όλους τους λογιστές η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ για τον μήνα Μάιο.

Να δοθεί άμεσα ουσιαστική παράταση υποβολής όλων των δηλωτικών υποχρεώσεων. Nα μην επιβληθεί κανένα πρόστιμο για εκπρόθεσμες δηλώσεις Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου.

Άρση της ομηρίας χιλιάδων συνταξιούχων, που έχουν καταθέσει και λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη πτωχοκομείου όσο και εκείνων που πληρούν τα κριτήρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους. Άμεσα μέτρα για κάλυψη των κενών των δημοσίων νοσοκομείων.

Καμία υποχρέωση καταβολής διδάκτρων για το εαρινό εξάμηνο στα μεταπτυχιακά του Οικονομικού Πανεπιστημίου, του Πανεπιστήμιου Πειραιά και σε όλες τις Οικονομικές Σχολές. Την ευθύνη για τα έξοδα των μεταπτυχιακών και την πληρωμή του διδάσκοντος προσωπικού να την αναλάβει το κράτος. Διευκόλυνση των φοιτητών που δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα μαθήματα λόγω έλλειψης εξοπλισμού. Κανένας φοιτητής να μη μείνει εκτός μεταπτυχιακού. Κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα