«Ψευτογιατρός»: Εξαπάτησε τουλάχιστον 51 άτομα - Οι πολλαπλές ταυτότητές του

Έξι νέες καταγγελίες στην ΕΛ.ΑΣ. για τον «ψευτογιατρό». Πώς περιγράφουν τις ταυτότητες και τη δράση του η ΕΛ.ΑΣ. και η δικογραφία.

Έξι νέες καταγγελίες για τον «μαϊμού» - γιατρό έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ. γεγονός που ανεβάζει τον αριθμό των εξαπατημένων πολιτών σε τουλάχιστον 51.

Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (19/6) οι εν λόγω πολίτες επικοινώνησαν με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας και υποστήριξαν ότι

έπεσαν και αυτοί θύματα του 47χρονου.

Η Αστυνομία εκτιμά, άλλωστε, πως ο αριθμός των ασθενών του «ψευτογιατρού» θα αυξηθεί μετά τη Δευτέρα, οπότε και δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του.

Σημειώνεται πως η ΕΛ.ΑΣ. είχε ανακοινώσει την Τετάρτη πως «ο αριθμός των ασθενών που εξαπάτησε εκτιμάται ότι είναι μεγάλος, ενώ από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας έχουν προσδιοριστεί (45) τουλάχιστον περιπτώσεις».

Οι πολλαπλές ταυτότητες και οι πελάτες από... την Εκκλησία

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο «γιατρός» εμφανιζόταν συχνά σε διαγνωστικά κέντρα ως συνοδός ασθενών, ενώ εμφανίζεται ακόμα και να συντόνιζε επεμβάσεις.

Παράλληλα, φέρεται να «ψάρευε» πελάτες από μοναστήρια και εκκλησίες, όπου προσέγγιζε τους συγγενείς ατόμων, τα οποία έπασχαν από ανίατες ασθένειες.

Ο 47χρονος, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη στο Κορωπί, είχε βρει πολλούς τρόπους να καταφέρνει να πείθει τα θύματά του για τις υποτιθέμενες «θαυματουργές θεραπείες» του, κατά πληροφορίες.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο «γιατρός» εμφανιζόταν ως «Νίκος Κοντός» και υποστήριζε ότι είχε τη δυνατότητα να γιατρέψει ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Ορισμένες φορές εμφανίζεται μάλιστα να παριστάνει τον ογκολόγο. Άλλες φορές υοιθετούσε τη ταυτότητα του ερευνητή ιατρικού κέντρου στην Ελβετία, ενώ συστηνόταν και ως «γιατρός του Βατικανού».

Παράλληλα, εμφανιζόταν και ως στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, ως πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και ως στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας.

Μία άλλη από τις ταυτότητες που υιοθετούσε, ήταν αυτή του μεσίτη με εταιρεία στη Σαουδική Αραβία - υποστήριζε δε ότι είχε προσωπικές σχέσεις και με τον βασιλιά της χώρας.

Υποδυόμενος, εξάλλου, τον πράκτορα της CIA είχε καταφέρει να αποσπάσει το ποσό των 55 εκατ. ευρώ από γνωστό επιχειρηματία για την προμήθεια υποτιθέμενων δορυφορικών συστημάτων.

Τα «μαντζούνια» του «γιατρού»

Ως προς τη μεθοδολογία που ακολουθούσε, η αστυνομία ανακοίνωσε πως αφού προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες - με κάποια παό τις παραπάνω ταυτότητες - που αντιμετώπιζαν, είτε οι ίδιοι, είτε συγγενικά τους πρόσωπα, σοβαρά προβλήματα υγείας ή ανίατες ασθένειες, τους έπειθε να διακόψουν την ιατρική τους θεραπεία και να ακολουθήσουν «θεραπεία» που τους σύστηνε ο ίδιος, υποσχόμενος πλήρη ίαση.

Η «θεραπεία» περιελάμβανε σκευάσματα, με ουσίες αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία παρουσίαζε ως δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα – αποστάγματα, τα οποία όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης.

Σκευάσματα τέτοιου τύπου κατασχέθηκαν μάλιστα στην οικία του, όπου βρέθηκαν (65) μπουκάλια διαφορετικών ποσοτήτων.

Όλα αυτά προσφέρονταν έναντι αδράς αμοιβής, φυσικά. Τα χρηματικά ποσά τα λάμβανε είτε σε μετρητά, είτε σε μορφή επιταγών. Στη συνέχεια, φρόντιζε να προσδώσει νομιμοφάνεια στα ποσά που αποσπούσε, κυρίως μέσω της διοχέτευσης των επιταγών στην αγορά, χωρίς να εμφανίζεται ως οπισθογράφος.

Keywords
Τυχαία Θέματα