ΗΠΑ: Απαγόρευση κυκλοφορίες σε πόλη προεκλογικής συγκέντρωσης του Τραμπ

Απαγόρευση κυκλοφορίας θα επιβληθεί σε πόλη που θα μιλήσει ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Στον Οκλαχόμα θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς πρόκειται να παρευρεθεί εκεί ο Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Μάλιστα, πρόκειται για τον δήμο της Τάλσα, ο οποίος έλαβε την συγκεκριμένη απόφαση και πρόκειται να εφαρμοστεί σε μια περίμετρο πολλών δρόμων για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ταραχών σε αυτήν τη πόλη, καθώς που φιλοξενεί το Σάββατο την προεκλογική συγκέντρωση.

Σημειώνεται

πως η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία αφορά την περιοχή όπου ο Αμερικανός πρόεδρος θα εκφωνήσει την ομιλία του, ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης (18/6), στις 22.00 τοπική ώρα και θα διαρκέσει έως το πρωί της Κυριακής, με μια διακοπή κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της συγκέντρωσης.

Έτσι, σε όλους τους δρόμους που περιβάλλουν αυτήν την περίμετρο τοποθετήθηκαν σήμερα το πρωί τσιμεντένια οδοφράγματα, μεταδίδει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Παρόλα αυτά, για να δικαιολογήσει την επιβολή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ο δήμαρχος της Τάλσα Τζ.Τ Μπάιναμ υπογράμμισε ότι έλαβε πληροφορίες που «δείχνουν πως πρόσωπα που ανήκουν σε οργανωμένες ομάδες οι οποίες έχουν εμπλακεί σε βίαιες και καταστροφικές συμπεριφορές σε άλλες πολιτείες προβλέπεται να έλθουν (στην Τάλσα) για να προκαλέσουν ταραχές εντός και περιμετρικά της συγκέντρωσης».

Επίσης, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι αναμένονται το διάστημα μεταξύ Παρασκευής και Σαββάτου στην Τάλσα, που τιμά επίσης την 155η επέτειο από την κατάργηση της δουλείας στις ΗΠΑ, την 19η Ιουνίου του 1865.

Ο Ντόναλντ Τραμπ όμως, προειδοποιεί όσα άτομα διαδηλώνουν κατά της αστυνομικής βίας και τονίζει ότι δεν πρέπει να παρενοχλήσουν την προεκλογική του εκστρατεία.

Μάλιστα, ο ίδιος ανήρτησε την συγκεκριμένη προειδοποίηση στο Twitter και έγραψε ότι «οποιοιδήποτε διαδηλωτές, αναρχικοί, ταραξίες, πλιατσικολόγοι ή ρεμάλια, που θα πάνε στην Οκλαχόμα, να κατανοήσουν παρακαλώ ότι δεν θα σας αντιμετωπίσουν όπως στη Νέα Υόρκη, στο Σιάτλ ή στη Μινεάπολη. Θα είναι ένα πολύ διαφορετικό σκηνικό!».

Παρόλα αυτά, ο Μαρκ Λότερ, εκπρόσωπος Τύπου του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ, είπε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόταν σε ταραχοποιά στοιχεία και όχι σε ειρηνικούς διαδηλωτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, Απαγόρευση, Τραμπ,ipa, apagorefsi, trab