Προμαχώνας: Ουρές χιλιομέτρων τα αυτοκίνητα (video)

Ουρές χιλιομέτρων σχημάτιζαν το πρωί τα αυτοκίνητα στα σύνορα του Προμαχώνα, όπου εκατοντάδες τουρίστες φτάνουν από τις γειτονικές χώρες.

Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα αυτοκίνητο στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, ενώ ο χρόνος αναμονής για να εισέλθει κάποιος στη χώρα μας από το μοναδικό χερσαίο σημείο εισόδου φτάνει και τη μία ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, οι τουρίστες που έχουν κάνει ήδη το μοριακό τεστ στη χώρα τους και είναι αρνητικό, εισέρχονται στη χώρα χωρίς να υποβληθούν στον αντίστοιχο έλεγχο.

Κλιμάκια

του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν εντατικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον κορονοϊό σε όσους καταφθάνουν και όλοι διαθέτουν τον ειδικό QR code που δείχνει από ποια περιοχή έρχονται. Ανάλογα με την επικινδυνότητα της περιοχής και τα κρούσματα που έχουν καταγραφθεί, οι έλεγχοι αυξάνονται.

Καλύτερη ήταν η εικόνα τις μεσημεριανές ώρες.

60 νέα κρούσματα χθες, 3.732 συνολικά

Υπενθυμίζεται πως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 60 νέα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, το απόγευμα της Παρασκευής (10/7), αριθμό - ρεκόρ συγκριτικά με τα δεδομένα του τελευταίου χρονικού διαστήματος. Τα 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας, γεγονός που οι αρχές σίγουρα δε μπορούν να αγνοήσουν κι ας αναφέρουν πως η «είσοδος» του ιού μέσω τουριστών είναι «αναμενόμενη», ενώ οι θάνατοι παραμένουν 193 συνολικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του αρμόδιου οργανισμού: «Σήμερα ανακοινώνουμε 60 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3732, εκ των οποίων το 54.5% αφορά άνδρες. 962 (25.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1962 (52.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Περαιτέρω, αρμόδιες πηγές διευκρινίζουν πως τα 60 νέα περιστατικά κατανέμονται, ως προς την καταγραφή τους, ως εξής:

σαράντα (40) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,δύο (2) περιστατικά αφορούν εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,οκτώ (8) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης

Κατά τα παραπάνω, τα εισαγόμενα κρούσματα είναι 42, συνολικά (από 27 χθες). Προβληματισμό προκαλούν τα 7 νέα κρούσματα στην Αττική, καθώς ίδιο αριθμό περιστατικών είχαμε και την Πέμπτη στον νομό της πρωτεύουσας, αλλά και οι 8 περιπτώσεις στη Θεσσαλονίκη η οποία «επανεμφανίστηκε» στον χάρτη των νέων λοιμώξεων μόλις προχθές. Αντίθετα, καλύτερη φαίνεται να είναι η κατάσταση σε Κοζάνη, Ημαθία και Ξάνθη, με βάση και τα στοιχεία των αμέσως προηγούμενων 24ωρων.

Σημειώνεται, τέλος, πως η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα ακόλουθα νέα μέτρα χθες:

1. Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους, από τον Προμαχώνα από τις 6 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό, που θα πρέπει να έχει διενεργηθεί 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

2. Η υποχρέωση συμπλήρωσης της φόρμας των ταξιδιωτών PLF παραμένει σε ισχύ και ο ελάχιστος όρος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα

3. Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με δεκάδες κλιμάκια να πραγματοποιούν περισσότερους από 300 ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα