Ραγκούσης: Η κυβέρνηση να ζητήσει άμεσα συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση του Γ. Ραγκούση για τον αστυνομικό που κατηγορείται ότι εμπόδισε τη σύλληψη διαδηλωτή.

Ο Γιάννης Ραγκούσης επιτίθεται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση για το δήθεν, όπως το χαρακτηρίζει, συμβάν με αστυνομικό που υπηρετεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Απευθυνόμενος

μάλιστα στην κυβέρνηση και στον κ. Χρυσοχοΐδη προσωπικά, ζητά να ανακαλέσουν τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς τους «εαν τους έχει απομείνει ίχνος θεσμικής υπευθυνότητας και δημοκρατικής ευαισθησίας», επικαλούμενος το «αδιάψευστο οπτικοακουστικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας».

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει, εξάλλου, πως «είναι υποχρεωμένοι να εξετάσουν πώς θα αντιμετωπίσουν την απολύτως ανησυχητική εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας στην προχθεσινή συγκέντρωση».

Αναλυτικά η δήλωση του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μέτα το αδιάψευστο οπτικοακουστικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας -σχετικά με το δήθεν συμβάν με αστυνομικό που υπηρετεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ο οποίος δήθεν απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου- δηλώνουμε προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον κ.Χρυσοχοΐδη προσωπικά, ο οποίος υιοθέτησε δημοσίως αυτές τις ψευδείς πληροφορίες, τα εξής:

Πρώτον. Αν τους έχει απομείνει ίχνος θεσμικής υπευθυνότητας και δημοκρατικής ευαισθησίας, θα πρέπει αμέσως να ανακαλέσουν τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς τους, να ζητήσουν συγγνώμη δημοσίως από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ καθώς και από τον συγκεκριμένο Αστυνομικό.

Δεύτερον. Οφείλουν να στραφούν αμέσως εναντίον όσων διέδωσαν αυτές τις ψευδείς πληροφορίες, παραβιάζοντας και τον Ποινικό Κώδικα και τη σχετική με την Αστυνομία Νομοθεσία και τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΛΑΣ.

Τρίτον. Είναι υποχρεωμένοι να εξετάσουν πώς θα αντιμετωπίσουν την απολύτως ανησυχητική εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας στην προχθεσινή συγκέντρωση. Μία Ελληνική Αστυνομία που λειτούργησε σαν πανικοβλημένο, άτακτο ασκέρι, με αποτέλεσμα αναίτια να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και, βεβαίως, να διαφύγουν πάλι όσοι πραγματικά επιχείρησαν να αμαυρώσουν τη μεγάλη και ειρηνική συγκέντρωση πολιτών, με βίαιες πράξεις και βόμβες μολότοφ.

Τέταρτον. Τώρα που θα πρέπει να αναμετρηθούν στην πράξη με την εφαρμογή του ανεφάρμοστου Χουντονόμου τους, να πάψουν να δαπανούν χρόνο για να συκοφαντούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ καθώς και να καλύπτουν τους κάθε λογής προβοκάτορες κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ραγκούσης, ΣΥΡΙΖΑ,ragkousis, syriza