Αγία Σοφία: Μπαράζ επαφών Μητσοτάκη σε διεθνές επίπεδο

Γύρο τηλεφωνικών επικοινωνιών σε διεθνές επίπεδο για την Αγία Σοφία ξεκινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γύρο τηλεφωνικών επικοινωνιών σε διεθνές επίπεδο ξεκινά -σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη- ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των αντιδράσεων της χώρας μας για την απόφαση της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης από την Κέρκυρα όπου περιοδεύει, επικοινώνησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στον οποίο εξέφρασε τη συμπαράσταση και την υποστήριξή

του, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας εξαπέλυσε επίθεση στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και προανήγγειλε εξελίξεις τις επόμενες ημέρες, ενώ όπως είπε «θα προχωρήσουμε γρήγορα σε κυρώσεις».

«Το θέμα της Αγίας Σοφίας είναι διεθνές ζήτημα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τέτοια παραβατική συμπεριφορά και μια τόσο μεγάλη προσβολή θα πρέπει να έχει και ανάλογη απάντηση» είπε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ.

Πρόσθεσε επίσης πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα προχωρήσουμε σε κάποια μορφή κυρώσεων» και τόνισε ότι η χώρα μας θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία και πρόσθεσε: «Ο Ερντογάν έκανε ένα ιστορικό λάθος, ένα λάθος που δημιουργεί ένα χάσμα, ελπίζω να μην είναι αγεφύρωτο».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγία Σοφία, Μπαράζ, Μητσοτάκη,agia sofia, baraz, mitsotaki