Πότε ανοίγουν φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών και ΙΕΚ

Οι ημερομηνίες για την επαναλειτουργία των φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών και ΙΕΚ.

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας η οποία προσδιορίζει τους όρους με τους οποίους θα επαναλειτουργήσει η εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων των φροντιστηρίων και των ΙΕΚ, στο πλαίσιο του σχεδίου που είχε ανακοινλωσει η Νίκη Κεραμέως.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δεύτερο άρθρο της απόφασης,

«ανοίγουν» από τις 11.5.2020 και εξής η Γ΄ Λυκείου - των Γενικών Λυκείων, των Επαγγελματικών Λυκείων και των Γυμνασίων με λυκειακές τάξεις - καθώς και τα κέντρα ξένων γλωσσών και φροντιστήρια, για τους μαθητές της Γ΄ τάξης Λυκείου και τους ενήλικες.

Κατά το ίδιο άρθρο και για το χρονικό διάστημα από 18.5.2020 και εξής, επαναλειτουργούν τα Γυμνάσια, οι Α΄ και Β΄ τάξεις Λυκείου των Γενικών Λυκείων, των Επαγγελματικών Λυκείων, των Γυμνασίων με λυκειακές τάξεις, ενώ ανοίγουν καιτα κέντρα ξένων γλωσσών και φροντιστήρια, για τους μαθητές του Γυμνασίου και των Α΄ και Β΄ τάξεων Λυκείου.

Την ίδια ημερομηνία εξαιείται από το lockdown και η λειτουργία των τμημάτων του Μεταλυκειακού έτους-τάξης Μαθητείας, των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, των ΙΕΚ, των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 και Επιπέδου 2 και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των Δήμων.

Υπενθυμίζεται πως αναφορικά με τα φροντιστήρια έχει ήδη ανακοινωθεί πως θα πρέπει να εφαρμόζονται μέτρα πρόληψης, όπως η απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ μαθητών, και το όριο 15 μαθητών ανά τμήμα.

Σημειώνεται, τέλος, πως όσο διαρκεί η αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού, δεν θα λειτουργήσουν και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών για τις τάξεις αυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα