Σε εξέλιξη η καταβολή των 800€ – Νέες αιτήσεις δικαιούχων

20:15 5/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκινά η διαδικασία αιτήσεων για ειδικές περιπτώσεις εργαζομένων που εντάσσονται στην ειδική αποζημίωση. Στα 800 ευρώ εντάσσονται όσοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, δανειζόμενοι, προσωπικό επιχειρήσεων που μεταβιβάσθηκαν, απασχολούμενοι μέσω επιχειρήσεων προσωρινής απασχόλησης, παράλληλα απασχολούμενοι αλλά και συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου με πρόωρη λήξη σύμβασης (1/3 -20/4).

Οι εργοδότες θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά νέες ή συμπληρωματικές δηλώσεις στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ

από 7 -10 Μαΐου ενώ οι εργαζόμενοι από 8 έως 12 του μηνός στο supportemployees.

Η πληρωμή σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Εργασίας θα γίνει 14 και 15 Μαΐου.

Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 800 ευρώ και για άλλες ειδικές κατηγορίες εργαζομένων που είχαν μείνει εκτός, μεταξύ των οποίων: Εργαζόμενοι σε τουρισμό/ επισιτισμό, Οικοδόμοι, Φορτοεκφορτωτές, Καλλιτέχνες, Ξεναγοί – Τουριστικοί συνοδοί, Αποκλειστικές/κοί νοσοκόμοι.

ευρώ ειδικών κατηγοριών εργαζομένων 160 χιλιάδες

Από τις 11 έως 17 Μαΐου οι αιτήσεις των εργαζομένων στο supportemployees ενώ προγραμματίζονται δύο πληρωμές 13 και 14 του μηνός καθώς επίσης 18 και 19.

Έως τις 8 Μαΐου (από σήμερα) ολοκληρώνεται η καταβολή των 800 ευρώ σε δικαιούχους που είχαν υποβάλει αίτηση έως τέλος Απριλίου.

Συγκεκριμένα, πιστώθηκε η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ στους λογαριασμούς επιπλέον 100.313 δικαιούχων. Με τη σημερινή πληρωμή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ολοκληρώθηκε η καταβολή συνολικού ποσού 379.167.200 ευρώ σε σύνολο 473.959 δικαιούχων: αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών και ατομικών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του Covid-19.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, δήλωσε:

«Με τις προσωρινές αλλαγές στους κανονισμούς του ΕΣΠΑ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυτό καθίσταται ένα σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας. Η χορήγηση της συγκεκριμένης ενίσχυσης προς τις ατομικές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους, με τη μορφή άμεσου κεφαλαίου κίνησης, μαζί με την επιδότηση των επιτοκίων που «τρέχει» εδώ και δύο εβδομάδες δίνουν μία σημαντική ανάσα εν αναμονή και των περαιτέρω μέτρων ενίσχυσης της αγοράς».

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα