Πώς ξεχωρίζουμε την αλλεργία από τον κορονοϊό

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει αν έχει αλλεργία ή νοσεί από τον κορονοϊό.

Αν κάποιο άτομο πάσχει από αλλεργία ή νοσεί από τον κορονοϊό, ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για την πορεία της εξέλιξης της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, είπε πως κύρια χαρακτηριστικά της αλλεργίας είναι τα εξής:

ΦτάρνισμαΚόκκινα μάτιαΥγρή μύτηΦαγούρα

Ακόμη, ο γνωστός λοιμωξιολόγος επισήμανε πως αν κάποιος δεν είναι σίγουρος, πρέπει να επικοινωνήσει με τον γιατρό του και να ακολουθήσει τις αντίστοιχες οδηγίες.

Επιπλέον, υπογράμμισε πως υπάρχουν μερικά συμπτώματα που εντοπίζονται μεν στις αλλεργίες, αλλά σπάνια στην αρχή της, οπότε καλό είναι οι πολίτες να προσέχουν. Ειδικά, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε τον πυρετό και την κόπωση, καθώς όπως είπε εμφανίζονται μεν αλλά σπάνια και σε λίγα άτομα. Ενδεικτικά για την κόπωση, είπε πως «θέλει χρόνο» για να εμφανιστεί και ο πυρετός «δεν είναι συχνό σύμπτωμα».

Λοίμωξη από κορονοϊό

Η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας Ζωή Δεμέστιχα, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την συμπτωματολογία που πρέπει να προσέξουμε για να καταλάβουμε αν έχουμε εποχική αλλεργία ή κορονοϊό.

«Όταν όμως η λοίμωξη προέρχεται από κορονοϊό, τα συμπτώματα όπως άλλωστε συνεχώς ακούμε αυτές τις ημέρες, είναι πυρετός, δύσπνοια, ξηρός βήχας, κακουχία, πόνοι σε αρθρώσεις-μυς, πονοκέφαλος και σπάνια διάρροια», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, τόνισε ότι η διάγνωση και η θεραπεία θα γίνει από τον ιατρό και ο καλύτερος σύμβουλος όσον αφορά την προσβολή από κορονοϊό είναι η ψυχραιμία και η παραμονή στο σπίτι για αποφυγή συνωστισμού και μετάδοσης του ιού. «Για αυτούς που παρουσιάζουν αλλεργικά συμπτώματα ο αλλεργιολόγος είναι ο ειδικός γιατρός που θα τους συμβουλεύσει θα τους υποβάλλει στις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις και στην ορθή θεραπεία για την αντιμετώπιση και εξάλειψη της αλλεργικής ρινίτιδας».

Διαβάστε ακόμη:

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Μετακινήσεις: Τι επιτρέπεται από τη Δευτέρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα

Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Πώς και ποιοι θα πληρωθούν επίδομα τον Μάιο

Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα - Το ωράριο για τα εμπορικά

Keywords