Πώς θα παραγγέλνουμε στους σερβιτόρους από τη Δευτέρα

Ο τρόπος παραγγελιών, οι αποστάσεις ανάμεσα σε τραπέζια, η τοποθέτηση των καρεκλών και όλα όσα είναι τα προβλήματα της... νέας πραγματικότητας στα μαγαζιά της εστίασης.

Στις 25 Μαΐου η εστίαση ανοίγει, καθώς οι λοιμωξιολόγοι έδωσαν το «πράσινο φως» για επαναλειτουργία του κλάδου νωρίτερα από το αρχικό σχέδιο.

Τα εστιατόρια θα λειτουργήσουν όμως υπό νέες συνθήκες και όρους - όπως αναλύεται αναλυτικά σε σχετικό οδηγό του ΕΦΕΤ - ενώ αλλάζει ακόμη ο τρόπος που

θα παραγγέλνουμε.

«Δουλεύουμε πάνω σε τρόπους για το πώς θα μειωθεί η επαφή του σερβιτόρου με τον πελάτη. Μία λύση είναι πάνω σε τραπεζομάντηλο να τυπώνεται qr code και να σκανάρουμε με το κινητό και να στέλνουμε την παραγγελία κατευθείαν στην κουζίνα. Αυτό θα γίνεται με τραπεζομάντηλα μιας χρήσης», είπε ο υγειονολόγος Κ. Ντελέζος στην ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα σερβίρουμε "τα καθαρά" με γάντι, μαζεύουμε τα “βρώμικα τραπέζια” χωρίς γάντι. Γίνεται απολύμανση και κάθεται ο επόμενος πελάτης»

Αναφορικά με τις κουζίνες, τόνισε: «Μάσκα ή ασπίδιο λέει η οδηγία του ΕΟΔΥ. Αναπτύσσονται ωστόσο υδρατμοί από τα φαγητά που ψήνονται και θα είναι πολύ πιο εύκολο να μεταδοθεί ο ιός. Εκ των πραγμάτων είναι πολύ δύσκολες οι κουζίνες. Στη φούρια της δουλειάς, δεν μπορεί να τηρήσει ο εργαζόμενος πάντα τις αποστάσεις».

Ο καθηγητής ανέφερε, εξάλλου, ότι «έγιναν τραγικά λάθη κατά την περίοδο της καραντίνας. Ψέκαζαν ανθρώπους οι δημοτικές υδροφόρες, ψέκαζαν τα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ».

Τέλος ξεκαθάρισε πως δε σαπουνίζουμε φρούτα και λαχανικά - κάτι τέτοιο «απαγορεύεται δια ροπάλου», όπως είπε. «Νερό και ξύδι και κατόπιν ξέπλυμα», είναι η σωστή επιλογή σύμφωνα με τον κ. Ντελέζο.

Keywords
Τυχαία Θέματα