Πώς ο Τσίπρας έσφαξε με το βαμβάκι ΣΕΒ και ΝΔ

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το στίγμα από την αρχή της ομιλίας του, μιλώντας για ειλικρινή διάλογο με τη νέα ηγεσία του ΣΕΒ αλλά ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «έχουμε διαφορετικές απόψεις».

Μόνο τυχαία δεν ήταν όπως αποδείχθηκε από την ομιλία του, η επιλογή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ,

Αλέξη Τσίπρα, να παραστεί στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ, συνοδευόμενος εκτός από τον αρμόδιο τομεάρχη, Νίκο Παππά και από την πρώην υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Και τούτο, διότι η κα Αχτσιόγλου αποτέλεσε ένα από τα κυβερνητικά στελέχη που βρίσκονταν σε ένα διαρκές μπρα ντε φερ με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών με αφορμή τα εργασιακά. Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΕΒ κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ είχε ταχθεί υπέρ της απελευθέρωσης των απολύσεων, κατά της αύξησης του κατώτατου μισθού και της κατάργησης του υποκατώτατου, κατά της επέκτασης των συλλογικών διαπραγματεύσεων και υπέρ όλων των μέτρων ελαστικοποίησης των σχέσεων εργασίας και συμπίεσης των μισθών.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το στίγμα από την αρχή της ομιλίας του, μιλώντας για ειλικρινή διάλογο με τη νέα ηγεσία του ΣΕΒ αλλά ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «έχουμε διαφορετικές απόψεις», ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ευθέως λόγο για προεκλογική συμφωνία του ΣΕΒ με τη ΝΔ για σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων στα εργασιακά.

«Κάποιοι θεωρούν ακόμα ότι, η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, ο περιορισμός της ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων, η συγκράτηση του Κατώτατου Μισθού, η διευκόλυνση των απολύσεων, μπορούν να οδηγήσουν σε μια πιο ανταγωνιστική οικονομία. Αυτά έχουν την ακριβώς αντίθετη επίδραση» σημείωσε χαρακτηριστικά, επικαλούμενος τα 12 συνεχή τρίμηνα ανάπτυξης που πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενισχύοντας παράλληλα τη διαπραγματευτική θέση των εργαζομένων.

«Από τον Ιούλιο του 2019 η κυβέρνηση επιδόθηκε σε σειρά ρυθμίσεων και τροπολογιών, που η ουσία τους, το περιεχόμενό τους ήταν γνωστές σε εμάς και για τις οποίες διαφωνήσαμε, είχαμε έναν έντονο διάλογο, ειλικρινή, όταν ήμασταν εμείς στην κυβέρνηση» είπε απευθυνόμενος στον απερχόμενο Πρόεδρο του Συνδέσμου, κ. Φέσσα.

«Φαίνεται ότι η ΝΔ είχε συμφωνήσει, πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση, μαζί σας αυτές τις τροπολογίες» πρόσθεσε, παραπέμποντας στα αποτελέσματα που έχουν επιφέρει μέχρι στιγμής: «Μέχρι το Μάρτιο του 2020, η απασχόληση μειωνόταν για τέσσερις μήνες. Η χώρα είχε εισέλθει, με βάση τα στοιχεία της Eurostat και της ΕΛΣΤΑΤ, νομίζω την προηγούμενη εβδομάδα, στη φάση της ύφεσης, από τον Οκτώβρη του ‘19. Κατέγραψε στο τελευταίο τρίμηνο του ’19 τη χειρότερη επίδοση στο σύνολο των 27 χωρών, ενώ μόλις 3 χώρες ήταν σε ύφεση. Η Ελλάδα, η Φινλανδία και η Ιταλία».

Keywords
Τυχαία Θέματα