Πανελλήνιες 2020: Η ώρα προσέλευσης για την Έκθεση στα ΕΠΑΛ

Οι πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν σήμερα και για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Πρώτο μάθημα, τα Νέα Ελληνικά (Γενικής Παιδείας), στα οποία θα εξεταστούν την Τρίτη 16 Ιουνίου. Στη συνέχεια, την Πέμπτη 18 Ιουνίου,

οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα), που είναι επίσης μάθημα Γενικής Παιδείας.

Πρεμιέρα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας έκαναν οι Πανελλήνιες εξετάσεις, με τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων να εξετάζονται σε, απαιτητικά, σύμφωνα με φιλολόγους, θέματα.

Οι μαθητές κλήθηκαν να αναπτύξουν τη σχέση τους με την ανάγνωση βιβλίων και τον ρόλο της στη γενικότερη διαχείριση του προσωπικού τους χρόνου.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν σήμερα και για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Πρώτο μάθημα, τα Νέα Ελληνικά (Γενικής Παιδείας), στα οποία θα εξεταστούν την Τρίτη 16 Ιουνίου. Στη συνέχεια, την Πέμπτη 18 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα), που είναι επίσης μάθημα Γενικής Παιδείας.

Θα ακολουθήσουν, από τις 20 έως και τις 30 Ιουνίου, οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα, ορίζεται η 08:30 π.μ.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης ως τις 08:00 π.μ.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, η χρήση μάσκας από τους υποψήφιους είναι προαιρετική. Ωστόσο, είναι υποχρεωτική για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις αίθουσες. Ακόμη, σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων. Το ίδιο θα ισχύει και στους χώρους προετοιμασίας και στους χώρους εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Οι αίθουσες θα αερίζονται με φυσικό τρόπο και η χρήση ανεμιστήρων θα απαγορεύεται.

Όπως ήδη ισχύει στο σχολικό περιβάλλον μετά την άρση του lockdown, θα πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται οι οδηγίες καλής υγιεινής των χεριών, με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Επίσης, τα εξεταστικά κέντρα θα τηρούν τους κανόνες του ΕΟΔΥ και για την καθαριότητα.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα