Ποια μαγαζιά είναι ανοιχτά την Κυριακή, ξηλώνεται η αργία της Κυριακής

Σοβαρές εξελίξεις σημειώνονται με το ουσιαστικό «ξήλωμα» της κυριακάτικης αργίας, καθώς πολλές εταιρείες προσανατολίζονται στο άνοιγμα των καταστημάτων τους και την Κυριακή.

Μόλις πριν από λίγες μέρες η αλυσίδα καταστημάτων Jumbo ανακοίνωσε την απόφασή της να λειτουργεί όλες τις Κυριακές του χρόνου στα υποκατάστημά της σε Πρέβεζα και Κατερίνη.

Σήμερα ήρθε στο φως απόφαση του

υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, η οποία προβλέπει την λειτουργία του εκπτωτικού χωριού Mac Arthour Glen στα Σπάτα τις Κυριακές.

Συγκεκριμένα, με βάση την υπουργική απόφαση το Εκπτωτικό Χωριό θα μπορεί να είναι ανοικτό τις Κυριακές από τον Μάιο μέχρι το Νοέμβριο με το αιτιολογικό που υπάρχει στο ΦΕΚ της 13ης Δεκεμβρίου ότι το Εκπτωτικό Χωριό, όπως γράφει, «είναι δίπλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, που αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τα ζώα».

Πρόκειται, μάλιστα για επικαιροποίηση παλαιότερης απόφασης του Γιάννη Δραγασάκη, καθώς αποτελούσε μνημονιακή υποχρέωση, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του χρόνου και συγκεκριμένα την Πέμπτη, 2/1/2020 τα εμπορικά καταστήματα ήταν ανοιχτά στο γνωστό εκπτωτικό χωριό mcarthurglen. Τα εμπορικά καταστήματα άνοιξαν το πρωί και έκλεισαν το βράδυ στις 21:00.

Βέβαια δεν είναι η ιδια ακριβώς περίπτωση, καθώς τη δεύτερη ημέρα του χρόνου είναι εθιμικά ημέρα αργίας για τους υπαλλήλους των εμπορικών καταστημάτων.

Σημειώνεται πάντως ότι τα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά αυτή την Κυριακή 19/1/2020.

Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν και όπως είθισται μέσα αυτά τα διαστήματα κάποιες Κυριακές τα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά. Φέτος, την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή στις 19 Ιανουαρίου θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα της χώρας.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, αναφέρει ότι την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 (1η Κυριακή των εκπτώσεων), τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να ανοίξουν, με προτεινόμενο ωράριο 11:00– 18:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα