Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Γιατί έχει ήδη εξασφαλίσει την εκλογής της

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Έχοντας την αποδοχή Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει ήδη 66 ψήφους παραπάνω από τις απαιτούμενες 200 που προβλέπει το Σύνταγμα

Και μαθηματικά είναι πλέον βέβαιο ότι την επόμενη Τετάρτη 22 Ιανουαρίου η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα είναι η επόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά και τις σημερινές θετικές εισηγήσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα, ανώτατος πολιτειακός άρχοντας εκλέγεται ο υποψήφιος που θα

συγκεντρώσει 200 ψήφους. Εάν δεν επιτευχθεί ο εν λόγω αριθμός η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται και χρειάζονται επίσης 200 ψήφοι. Εάν όμως και πάλι δεν υπάρξει αποτέλεσμα, απαιτούνται στην τρίτη ψηφοφορία 180 «ναι», στην τέταρτη «151» και στην πέμπτη, όποιος πάρει τις περισσότερες ψήφους. Δεν θα χρειαστεί όμως όλη αυτή η διαδικασία, αφού αυτή τη στιγμή η κα Σακελλαροπούλου συγκεντρώνει θεωρητικά τουλάχιστον 266 ψήφους.

Ήτοι, τις 158 της Νέας Δημοκρατίας, τις 86 των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και τις 22 του Κινήματος Αλλαγής. Το απόγευμα θα γνωρίζουμε και τη θέση που θα κρατήσουν έναντι της ανώτατης δικαστικού η Ελληνική Λύση που διαθέτει 10 βουλευτές (ο πρόεδρός της Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε πάντως το πρωί ότι «η επιιλογή της αποδεικνύει την αριστεροφοβία της Ν.Δ.») και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη που έχει μια κοινοβουλευτική δύναμη 9 μελών. Το Κ.Κ.Ε. από την πλευρά του (που διαθέτει 15 βουλευτές) παραδοσιακά επιλέγει το «παρών» ή να απέχει από την ψηφοφορία, ανεξαρτήτως του προσώπου που κατέρχεται υποψήφιος.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αλέξης Τσίπρας: «Ναι» στη Σακελλαροπούλου, εγώ Μητσοτάκης δε θα γίνω
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: «Ναι» στην υποψηφιότητά της από το ΚΙΝΑΛ
Τη Μάγδα Φύσσα προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Γ. Βαρουφάκης
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: «Όχι» στην υποψηφιότητά της από την Ελληνική Λύση

Keywords
Τυχαία Θέματα