Πλατεία Ομονοίας: «Παραδόθηκε» στο κοινό - Εντυπωσιάζει το συντριβάνι

Όαση δροσιάς η πλατεία Ομονοίας. Πλήθος κόσμου έσπευσε στο νέο… σημείο συνάντησης.

«Παραδόθηκε» στους κατοίκους της Αθήνας και στους επισκέπτες της πόλης η πλατεία Ομονοίας. Το εντυπωσιακό έργο ολοκληρώθηκε και το βράδυ της Πέμπτης εμφανίστηκε και το εντυπωσιακό συντριβάνι.

Στο σημείο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Αθηναίων ο οποίος συνομίλησε με τους συγκεντρωμένους πολίτες.

Πλέον στην πλατεία Ομονοίας υπάρχει ένα τεράστιο συντριβάνι φωτιζόμενο

από νέας τεχνολογίας τύπου LED φώτα, που το περιτριγυρίζει πράσινο. Έχει επίσης τοποθετηθεί νέα δαπεδόστρωση με ψυχρά υλικά, φιλικά στο περιβάλλον η οποία θα συμβάλλει στη μείωση της θερμοκρασίας το καλοκαίρι.

Νωρίτερα, ο Κώστας Μπακογιάννης ανήρτησε στα social media μία προσωπική αφήγηση για την ιστορική πλατεία και ένα timelapse βίντεο από την αρχή των έργων ανάπλασης μέχρι την ολοκλήρωσή τους.

{https://www.facebook.com/KostasBakoyannispage/videos/634315087165684/}

Η πλατεία Ομονοίας προβλεπόταν στο πρώτο πολεοδομικό σχέδιο της Αθήνας που έγινε κατόπιν παραγγελίας του Όθωνα το 1834. Τα σχέδια έγιναν από τους αρχιτέκτονες Σταμάτη Κλεάνθη και Έντουαρτ Σάουμπερτ.

Αρχικά ονομάστηκε πλατεία Ανακτόρων, καθώς εκεί επρόκειτο να κτιστούν τα βασιλικά ανάκτορα, όταν όμως τα σχέδια άλλαξαν, η περιοχή καθιερώθηκε ως το τέρμα του εξοχικού περιπάτου των Αθηναίων.

Στη συνέχεια, μετονομάστηκε σε πλατεία Όθωνα προς τιμήν του βασιλιά και τελικά το 1862 σε πλατεία Ομονοίας λόγω των Πεδινών και των Ορεινών των δύο αντιμαχόμενων πολιτικών παρατάξεων η συμφιλίωση των οποίων εορτάστηκε εκεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα