Παρέμβαση Τσίπρα: Μετωπική επίθεση για τον έναν χρόνο «όλα ανάποδα»

Στη σκιά των ισχυρισμών Καλογρίτσα και της εκρηκτικής όξυνσης του πολιτικού σκηνικού συνεδριάζει σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να αναμένεται να δώσει τον τόνο για τα επόμενα βήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεχίζοντας από τα μηνύματα για «έναν χρόνο ΝΔ όλα ανάποδα» που έστειλε με την συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Η αυλαία της συνεδρίασης θα ανοίξει στις 17:30 με ομιλία του κ. Τσίπρα

για τον έναν χρόνο που συμπληρώνεται σήμερα από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Με τη συμπλήρωση του ενός έτους, από το στρατόπεδο της Κουμουνδούρου σημειώνουν πως επιβεβαιώνονται όσα έλεγαν προεκλογικά για τους κινδύνους που εγκυμονεί η πολιτική της ΝΔ.
Εργαζόμενοι που βλέπουν τους μισθούς τους να περικόπτονται εάν δεν απολύονται, επιχειρήσεις που βρίσκονται ξανά αντιμέτωπες με λουκέτα, αυτοαπασχολούμενοι χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη, αποτελούν το βασικό τρίπτυχο πάνω στο οποίο θα ξεδιπλώσει την παρέμβασή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακόμα και στον τουρισμό, από την Κουμουνδούρου μιλούν για «αλλεπάλληλες γκάφες και έλλειψη σχεδιασμού» που έχει εκ του αποτελέσματος όπως φαίνεται, «επιδεινώσει την κατάσταση, την ώρα που προδιαγράφεται δραματική κατάσταση από Σεπτέμβρη για χιλιάδες εργαζόμενους και επιχειρήσεις».

«Ανοίγουν το καπάκι του υπονόμου για να μην συζητάμε για τα αδιέξοδα στα οποία έχουν φέρει την οικονομία και την κοινωνία» αναμένεται να τονίσει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, επαναφέροντας με ένταση τη ρητορική για επιχείρηση «αντιπερισπασμού» από τη ΝΔ και τα εκδοτικά κέντρα που την περιβάλλουν, με αφορμή την ανάδειξη υποθέσεων όπως αυτή του κ. Μιωνή και του κ. Καλογρίτσα.

Όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου, οι προβλέψεις της Κομισιόν για την ύφεση, η ύφεση ήδη από τον Οκτώβριο, πριν δηλαδή την πανδημία, μετά από 12 σερί τρίμηνα ανάπτυξης, τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ για την εκτόξευση της ανεργίας αλλά και όλα τα ποιοτικά στοιχεία στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι έχει επανέλθει στην πρώτη θέση στην εκτίμηση των πολιτών το αίσθημα του φόβου και μείζον πρόβλημα χαρακτηρίζεται η ανεργία και η οικονομία, δείχνουν για ποιους λόγους το Μέγαρο Μαξίμου επενδύει σε μία στρατηγική πόλωσης σε ατζέντα μακριά από αυτήν που απασχολεί τους πολίτες.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να επαναφέρει την πολιτική αντιπαράθεση στα πραγματικά προβλήματα και όχι, όπως θα τονίσει, «να επιτρέψει στη ΝΔ να καταφεύγει σε αντιπερισπασμούς για να μη συζητάμε για τα μείζονα». Για αυτό το λόγο και αναμένεται σε ιδιαίτερα υψηλά ντεσιμπέλ να αναδείξειι ότι η κυβέρνηση είχε αρχίσει να βάζει σε λάθος ράγες την οικονομία πριν τον κορωνοϊό.

Παράλληλα θα επιστρέψει την «μπάλα» των καταγγελιών στο γήπεδο της ΝΔ με τις αποκαλύψεις για παρακράτος (ΕΥΠ και στελέχη ΝΔ) αλλά και για το σκάνδαλο-όπως υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου- με τη λίστα Πέτσα, που «ακόμα και μαγειρεμένη έχει αίσχη» όπως λένε στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Στο περιβάλλον του κ. Τσίπρα κάνουν πλέον λόγο για ζήτημα Δημοκρατίας και μιλούν ευθέως για ύπαρξη και λειτουργία παρακρατικών μηχανισμών που λειτουργούν από τις παρυφές της ΝΔ με επαφές μέχρι και στο ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο, μιλώντας για «κυβέρνηση παρακράτους». Θα ζητήσει εξηγήσεις, όπως λένε κομματικές πηγές, για «το παρακρατικό κύκλωμα επίορκων αστυνομικών, ανώτατων δικαστικών και πρώην υπουργών και βουλευτών της ΝΔ, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στον κ. Μητσοτάκη. Ούτε για αντιπερισπασμούς, ούτε για μισόλογα».

Στην Κουμουνδούρου, θεωρούν ότι η συζήτηση για ισχυρισμούς Καλογρίτσα είναι για τις «ιδιωτικές του διάφορες και τα χρέη του και για ότι άλλο σκαρφίζεται» και γίνεται με μόνο στόχο για αλλαγή της ατζέντας. Και προφανώς, υποστηρίζουν, ότι το Μαξίμου στήνει σκηνικό ώστε να μπορεί να αποδράσει με το αφήγημα περί παρακράτους μπροστά στα όσα έρχονται τον Σεπτέμβρη και απασχολούν τον κόσμο, όπως φαίνεται σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Με άλλα λόγια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περνά πλέον στο «σκληρό ροκ», καθώς εδραία είναι η εκτίμηση στην Κουμουνδούρου ότι η κρίση που θα αφήσει πίσω του ο κορωνοϊός θα δρομολογήσει ταχύτατες μεταβολές στους κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς. Για το λόγο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος η πολιτική σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι στο τερέν της οικονομίας και στα μέτρα στήριξης της οικονομίας και των επιχειρήσεων.

Για τις καταγγελίες Καλογρίτσα

Σχετικά με τις καταγγελίες Καλογρίτσα, κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούν ότι η ΝΔ έβγαλε από τη ναφθαλίνη τον κ. Καλογρίτσα για αντιπερισπασμό.

Και θέτουν ερωτήματα, για το πως ο κ. Καλογρίτσας έγινε αξιόπιστος όταν η ΝΔ τον αποκαλούσε αναξιόπιστο και απατεώνα; Και υπενθυμίζουν ότι σχετικά με την τηλεοπτική άδεια τον έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ ο κ. Μητσοτάκης που μιλούσε ειρωνικά για τα «βοσκοτόπια» του κ. Καλογρίτσα και τον παρουσίαζε ως αναξιόπιστο, τώρα γιατί τον εμφανίζει ως τον πλέον αξιόπιστο; Και συνεχίζουν λέγοντας ότι πρόκειται για μια αστική διαφορά μεταξύ δύο ιδιωτών, την ώρα που οι ισχυρισμοί του κ. Καλογρίτσα και του συνηγόρου του, κ. Λοβέρδου, για δήθεν εικονικά τιμολόγια 3 εκατ. ευρώ, απορρίφθηκαν από την ελβετική Δικαιοσύνη, που τον υποχρέωσε να καταβάλει τα χρήματα αυτά στη CCC, καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό Καλογρίτσα – Λοβέρδου πως πρόκειται για εικονική συναλλαγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα