Στα κρατητήρια του Ελ.Βενιζέλος 17 Ουκρανοί τουρίστες - Παραβίασαν τα μέτρα για τον κορονοϊό

Οι Ουκρανοί ταξίδεψαν στη χώρα μας χωρίς αυτό να επιτρέπεται και απαίτησαν να μείνουν κανονικά.

Ένα διπλωματικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη από το Σάββατο το μεσημέρι, όταν προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πτήση από το Κίεβο της Ουκρανίας. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 17 τουρίστες από την Ουκρανία, οι οποίοι παραβίασαν τα μέτρα για τον κορονοϊό, καθώς δεν επιτρέπεται ακόμη η προσέλευση πολιτών από τρίτες χώρες στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ενωση γενικότερα.

Οι

τουρίστες, 15 ενήλικες και 2 παιδιά, αρνήθηκαν να υπογράψουν τα συναινετικά έγγραφα και να επιστρέψουν ως όφειλαν στην πατρίδα τους κι απαίτησαν να τους επιτραπεί η παραμονή στη χώρα μας. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν μπορούσε να συμβεί και από τότε κρατούνται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των κρατητηρίων του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών.

Σύμφωνα με το Open oι Ουκρανοί επικοινώνησαν με τον πρέσβη της πατρίδας τους στην Αθήνα, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι έπρεπε να τηρήσουν το γράμμα του νόμου και να επιστρέψουν στο Κίεβο.

Υστερα από συνεννόηση των ελληνικών Αρχών με τις ουκρανικές, αποφασίστηκε τα 17 άτομα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με πτήση που είναι προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα