Παναγιωτόπουλος: Ο συναγερμός στον Έβρο δεν έληξε

Τι ανέφερε το βράδυ της Τρίτης ο ΥΠΕΘΑ για τις πρόσφατες εξελίξεις στον Έβρο.

O συναγερμός στον Έβρο δεν έληξε με την «εκτόνωση» της κρίσης τον περασμένο Μάρτιο δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίμησε μάλιστα πως η πίεση στα σύνορά μας ίσως ενταθεί το επόμενο διάστημα, σε δηλώσεις του στον Τ/Σ ΣΚΑΪ.

«Λαμβάνουμε τα μέτρα μας, για να μην υπάρξει η παραμικρή πιθανότητα αιφνιδιασμού. Σκοπός να ενισχυθούν περισσότερο τα φυσικά εμπόδια στον Έβρο», επεσήμανε ο ίδιος.

Σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε

τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι «το θέμα στον Έβρο το έκλεισε χθες (25/5) ο πρωθυπουργός».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τη Δευτέρα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, πως «τα σύνορα είναι καθορισμένα από την συνθήκη της Λωζάννης και τα πρωτόκολλα που ακολούθησαν. Η κοίτη του Έβρου μετακινείται αλλά τα σύνορα παραμένουν ίδια. Αυτά είναι τεχνικά ζητήματα και λύνονται επί τόπου».

Εν συνεχεία, ο ΥΠΕΘΑ έκανε λόγο ένα «ευαίσθητο εθνικό θέμα. Αναπαράχθηκε ένας εντελώς ψευδές δημοσίευμα από τον ξένο τύπο. Δεν υπήρξε ποτέ καμία κατάληψη στον Έβρο. Τα σύνορα είναι σαφή και οριοθετημένα».

«Η Ελλάδα προστατεύει και ασφαλίζει τα σύνορά της. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Ο φράκτης (σ.σ. στον Έβρο) θα κατασκευαστεί», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, ο υπουργός είπε πως «στη θάλασσα έχουμε εντείνει την αποτρεπτική μας παρουσία. Είναι δύσκολο πεδίο η θάλασσα».

Τέλος, για το θέμα με τις γεωτρήσεις ανοιχτά της Κρήτης ο υπουργός επεσήμανε: «Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να αποτρέψουμε αυτές τις συμπεριφορές και προσβολές των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα