Zαχαράκη: Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για επιστροφή στα θρανία

Η Σοφία Ζαχαράκη μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η Σοφία Ζαχαράκη εμφανίστηκε την Τρίτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων.

Η υφυπουργός Παιδείας

τόνισε στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου πως η δεδομένη στιγμή είναι η κατάλληλη για το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Μάλιστα, η ίδια σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι ιδανική στιγμή να επιστρέψουν τα παιδιά μας, με πολύ αυστηρή τήρηση κανόνων», αναφερόμενη στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία.

Ταυτόχρονα, τόνισε πως είναι απαιτητικά δύσκολο να τηρηθούν οι βασικοί κανόνες υγιεινής από τα μικρότερα παιδιά και ότι είναι κάτι που αρκετοί γνωρίζουν και περιμένουν να συμβεί.

Έτσι, συμπλήρωσε πως θα υπάρξει ειδική πρόνοια με την βοήθεια των παιδαγωγών, ώστε να γίνει ομαδική λειτουργία στην τήρηση των μέτρων.

Επομένως σύμφωνα με την ίδια, τα μηνύματα που θα αποκομίσουν τα μικρά παιδιά, πρόκειται αποτελέσουν μια παρακαταθήκη για την μελλοντική τους προστασία και δε για την εποχική γρίπη.

Στη συνέχεια, η Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στην τηλεκπαίδευση. Η υφυπουργός Παιδείας επισήμανε ότι δόθηκε μια σειρά από εργαλεία στα παιδιά, ώστε να έχουν όλα πρόσβαση στην μάθηση τον καιρό της καραντίνας.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως εννοεί και το άνοιγμα των σχολείων, καθώς πρόκειται να παρέχει ισότιμη πρόσβαση στην μάθηση.

Επίσης, είπε ότι «πάνω από 60% είναι η συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου στις τάξεις σε όλη την Ελλάδα».

Παρόλα αυτά, δήλωσε πως «χαμηλότερα είναι τα ποσοστά στα Λύκεια και ακόμη χαμηλότερα, όπως αναμενόταν στην Γ΄ Λυκείου, καθώς παραδοσιακά τα παιδιά δεν πηγαίνουν το σχολείο για να διαβάζουν στο σπίτι».

Keywords
Τυχαία Θέματα