Παίδων Αγία Σοφία: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη παιδοκαρδιοχειρουργική επέμβαση

Σε ένα κοριτσάκι 9 ετών πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη παιδοκαρδιοχειρουργική επέμβαση με εξωσωματική κυκλοφορία στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». 

Η πρώτη παιδοκαρδιοχειρουργική επέμβαση με εξωσωματική κυκλοφορία πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Παίδων «Αγία Σοφία» και πρόκειται για κοριτσάκι ηλικίας 9 ετών.

Την ίδια στιγμή καταρτίστηκε πρόγραμμα εφημέρευσης της Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας για τον μήνα Ιούλιο 2020, όπως επίσης και πίνακας εφημεριών του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος – ΚΕΜ.

Η

αξιολόγηση νέων περιστατικών που προστίθενται στη καρδιοχειρουργική λίστα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση, οπότε και αποφασίζεται ποια περιστατικά θα υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση την επόμενη εβδομάδα.

Τέλος, ολοκληρώθηκε χθες, 30 Ιουνίου 2020, η μεταφορά όλων των νοσηλευόμενων παιδιών, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε έξι, στην πλήρως ανακαινισμένη και εκσυγχρονισμένη Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας.

Σημειώνεται ότι όπως είχε ανακοινώσει ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία», σήμερα ξεκινά η πλήρης επαναλειτουργία του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων (Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π.) και η Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (ΚΕΜ) του Νοσοκομείο, ενώ είχε μετατραπεί κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, σε ΜΕΘ-Covid για πιθανά περιστατικά κορονοϊού σε νεογνά, παιδιά και εφήβους. 

Keywords
Τυχαία Θέματα