Κιμ Γιονγκ Ουν: Παραλίγο να ξεκινήσει πόλεμο για την γυναίκα του

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κόντεψε να δημιουργήσει ένοπλη σύρραξη με τη Νότια Κορέα για χάρη της γυναίκας του.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ισοπέδωσε το γραφείο σύνδεσης της Βόρειας με την Νότια Κορέα στις 16 Ιουνίου, με αφορμή την γυναίκα του, ισχυρίζεται ο Ρώσος πρεσβευτής στη χώρα.

Μάλιστα, τόνισε πως ο Κιμ έγινε έξαλλος όταν διαπίστωσε ότι σε προπαγανδιστικά

φυλλάδια που έριξαν οι Νοτιοκορεάτες στη χώρα με μπαλόνια, υπήρχαν «προκλητικές» φωτογραφίες της συζύγου του, Ρι Σολ Γιου.

Επίσης, τα συγκεκριμένα φυλλάδια έπεσαν στη Βόρεια Κορέα, πιθανότατα μέσω μπαλονιών, μια μέθοδο που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν ομάδες στη Νότια Κορέα για να ρίχνουν προπαγανδιστικό υλικό στον Βορρά.

Παρόλα αυτά, ενδεχομένως αυτή η κίνηση αποτέλεσε τον λόγο για τον οποίο ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε την εντολή να ανατιναχθούν τα γραφεία επαφής των δύο Κορέων στα σύνορα.

Επιπλέον, το ρωσικό πρακτορείο TASS αναφέρει πως οι φωτογραφίες της Ρι Σολ Γιού ήταν «πειραγμένες» με τόσο άσχημο τρόπο ώστε αποτέλεσαν την «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» για την Πιονγιάνγκ.

Έτσι, οι σχέσεις των δύο κρατών έχουν παγώσει μετά το «ναυάγιο» μιας συνόδου κορυφής μεταξύ του Κιμ Γιονγκ Ουν και του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στις αρχές του περασμένου έτους.

Στόχος της συνόδου ήταν η Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα προκειμένου να δεχτεί μια χαλάρωση των εις βάρος της κυρώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα