Παγκόσμια αλυσίδα ετοιμάζει λουκέτο σε τρεις χώρες και ανατροπή με 880 μαγαζιά στην Ιταλία

Μεγάλη αλυσίδα με πίτσα, που έχει παρουσία σε πολλές χώρες του κόσμου ετοιμάζεται από τη μία να εγκαταλείψει τρεις Ευρωπαϊκές αγορές και από την άλλη έχει σχέδια για να ανοίξει 880 καταστήματα στην Ιταλία. Ποιες είναι οι ραγδαίες αλλαγές που σχεδιάζει η επιχείρηση.

Μπροστά σε μεγάλες ανατροπές βρίσκεται η Αμερικανική αλυσίδα με πίτσα,  Domino’s Pizza. Από τη μία ετοιμάζεται για λουκέτο σε τρεις αγορές της Ευρώπης, από την άλλη πλευρά

κάνει επιθετική κίνηση στην Ιταλία με 880 καταστήματα.

Η Domino’s επικαλείται το υψηλό κόστος εργασίας στη Βόρεια Ευρώπη και έχει βάλει στο στόχαστρο τρεις χώρες από τις οποίες εκτιμάται ότι θα αποχωρήσει, σύμφωνα με το CNBC

Ειδικότερα, πρόκειται για την Ισλανδία, τη Νορβηγία και Σουηδία, χώρες που δεν είναι κερδοφόρες για την αλυσίδα.  

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι το μέλλον του Domino στις σκανδιναβικές χώρες είναι αβέβαιο.

«Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για σταθεάς ζημιογόνες επιχειρήσεις», δήλωσε η Natasha Brilliant, επικεφαλής των μετοχών μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης στη Citi Research. «Μπορεί να μην βρουν αγοραστή για όλες τις αγορές, οπότε απλά θα πρέπει να τις κλείσουν», σημείωσε.

Ταυτόχρονα όμως η Domino έχει ανακοινώσει σχέδια για να ανοίξει τουλάχιστον 880 νέα εστιατόρια σε ολόκληρη την Ιταλία μέχρι το 2030.

Η εταιρεία άνοιξε για πρώτη φορά το 2015 στην Ιταλία και από τότε έχει 28 καταστήματα γύρω από τη Ρώμη, το Μιλάνο και το Τορίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα