Οι πολίτες «ψηφίζουν» ανασχηματισμό

Σημαντικό ποσοστό ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση που έλαβε χώρα το διάστημα 1-3 Ιουνίου, «ψηφίζει» υπέρ του ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

 

Ανασχηματισμό ζητούν οι πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Πέμπτης.

Ειδικότερα, σχεδόν 6 στους 10 ερωτηθέντες στην έρευνα της Pulse

για τον ΣΚΑΪ απάντησαν «σίγουρα ναι» ή «μάλλον ναι» στην ερώτηση εάν θα χρειάζονταν διορθωτικές κινήσεις σε κάποια πρόσωπα της κυβέρνησης, παρά το γεγονός πως κυβέρνηση και  πρωθυπουργός πιστώνονται με θετικό τρόπο τη διαχείριση της πανδημίας, όπως καταγράφεται στην πρόθεση ψήφου.

«Σίγουρα όχι» σε αλλαγές στα υπουργεία απαντά μόλις το 6%, ενώ «μάλλον όχι» το 16%.

Αξίζει να σημειωθεί πως υψηλό είναι το σχετικό ποσοστό (53%) και μεταξύ των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος, δείχνοντας πως ακόμα και οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας θα ήθελαν να δουν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Με την ανησυχία για την οικονομία να αρχίζει να ξεπερνά την ανησυχία για τη δημόσια υγεία, εξάλλου, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ότι είναι «μάλλον σε σωστή κατεύθυνση» τα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τον κορονοϊό (36%).

Το 18% απάντησε ότι τα μέτρα είναι «σίγουρα σε σωστή κατεύθυνση», το 21% ότι είναι «σίγουρα σε λάθος κατεύθυνση» και το 16% ότι είναι «μάλλον σε λάθος κατεύθυνση».

Keywords
Τυχαία Θέματα