Δημοσκόπηση Pulse: Οι Έλληνες σε ποσοστό 64% θα πάνε διακοπές

Νέα δημοσκόπηση της Pulse δείχνει πως οι Έλληνες όχι μόνο είναι διατεθειμένοι να πάνε διακοπές εν μέσω πανδημίας, αλλά στηρίζουν και τα κυβερνητικά μέτρα.

Η νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού

ΣΚΑΪ, δείχνει πως το 64% των Ελλήνων δηλώνει πρόθυμο να κάνει διακοπές την περίοδο της πανδημίας, με το 28% να λέει όχι, ενώ το 8% δεν έχει αποφασίσει ακόμη.

Επιπλέον, στη δημοσκόπηση καταγράφεται η θετική στάση των πολιτών προς την κυβέρνηση, τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αλλά και για την πρόθεση ψήφου.

Έτσι, σχετικά με τα μέτρα που ελήφθησαν για την πανδημία οι απαντήσεις διαμορφώνονται ως εξής:

75% απαντά θετικά με σίγουρα θετικά το 48% και μάλλον θετικά το 27%19% απαντά αρνητικά με μάλλον αρνητικά το 10% και σίγουρα αρνητικά το 9%6% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ

Παράλληλα, στην ερώτηση για το πώς αξιολογούν το ΣΥΡΙΖΑ στην πανδημία, το 42% των ερωτώμενων συνολικά απαντά θετικά (20% σίγουρα θετικά – 22% μάλλον θετικά) και το 50% των ερωτηθέντων συνολικά απαντά αρνητικά (μάλλον αρνητικά 27% - σίγουρα αρνητικά 23%), ενώ το 8% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Επίσης, στην ερώτηση τι κόμμα θα ψήφιζαν εάν την Κυριακή γινόντουσαν εθνικές εκλογές, οι πολίτες απάντησαν το εξής:

42,5% απαντά ΝΔ23% απαντά ΣΥΡΙΖΑ6% απαντά Κίνημα Αλλαγής5% απαντά ΚΚΕ3,5% απαντά Ελληνική Λύση3% απαντά ΜέΡΑ 256% δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν άλλο κόμμα4% διαλέγει λευκό, άκυρο ή αποχή7% των ερωτώμενων είναι αναποφάσιστοι ή δεν απαντούν

Επιπλέον, όσον αφορά το ποιος εκ των κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, οι απαντήσεις διαμορφώθηκαν ως εξής:

50% διαλέγει Κυριάκο Μητσοτάκη24% διαλέγει Αλέξη Τσίπρα21% απαντά κανένας από τους δύο5% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Παράλληλα, το 32% εκτιμά ότι σίγουρα θα χρειάζονταν διορθωτικές κινήσεις σε κάποια πρόσωπα της κυβέρνησης, ενώ το 27% θεωρεί ότι μάλλον θα χρειάζονταν. Το 16% των ερωτώμενων απαντά ότι μάλλον δεν χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις, ενώ το 6% είναι βέβαιο ότι δεν χρειάζονται. 19% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα