Μνημόσυνο για τον Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη

Βίντεο από το συγκινητικό μνημόσυνο για τον Τζορτζ Φλόιντ στην Μινεάπολη των ΗΠΑ. Την επόμενη εβδομάδα η κηδεία του δολοφονηθέντος Αφροαμερικανού.

Η Μινεάπολη διοργάνωσε την Πέμπτη μια συναισθηματικά φορτισμένη επιμνημόσυνη τελετή για τον Τζορτζ Φλόιντ, τον Αφροαμερικανό του οποίου η δολοφονία πυροδότησε ένα κύμα διαμαρτυριών και αναταραχών που έπληξε τις ΗΠΑ

εν μέσω της πανδημίας κορονοϊού και μιας διχαστικής προεκλογικής εκστρατείας.

Ο Αιδεσιμότατος Al Sharpton, πολιτικός σχολιαστής και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο οποίος χοροστατεί στην αποψινή τελετή, επαίνεσε την ενότητα των διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για την αστυνομική βιαιότητα νωρίτερα σήμερα.

«Έχω δει περισσότερους Αμερικανούς διαφορετικών φυλών και διαφορετικών ηλικιών, να στέκονται μαζί, να βαδίζουν μαζί, να υψώνουν τις φωνές τους μαζί», είπε στο MSNBC.

«Βρισκόμαστε σε σημείο καμπής εδώ», δήλωσε ο Sharpton πριν από την εκδήλωση, ενώ τεράστια πλήθη αψηφούν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας και βγήκαν στους δρόμους των πόλεων σε ολόκληρη τη χώρα για ένατη μέρα.

Δείτε την τελετή σε βίντεο:

{https://youtu.be/9EMIRsCzKKk}

Σημειώνεται πως ανάλογες εκδηλώσεις με την αποψινή θα εκτείνονται σε τρεις πολιτείες και έξι ημέρες, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Φλόιντ στα ΜΜΕ. Ειδικότερα, τελετές στη μνήμη του θύματος θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, στην κομητεία Hoke της Βόρειας Καρολίνας όπου ζει η αδερφή του Φλόιντ, και στο Χιούστον, τη Δευτέρα, όπου ο ίδιος είχε ζήσει.

Η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ, εξάλλου, προγραμματίζεται για την Τρίτη και θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, σε τοποθεσία που δεν έχει γίνει γνωστή.

Υπενθυμίζεται πως οι εισαγγελικές αρχές απήγγειλαν την Τετάρτη νέες ποινικές κατηγορίες εναντίον των τεσσάρων αστυνομικών που εμπλέκονται στον θάνατο του άτυχου Αφροαμερικανού.

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα