Νέα πορεία των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας - Κλειστό το μετρό στο Σύνταγμα

Κινητοποιήσεων συνέχεια για τους εκπαιδευτικούς που διαδηλώνουν ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο ψηφίζεται το πρωί της Πέμπτης από την Ολομέλεια της Βουλής.

Κλειστές είναι αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου και η Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας, καθώς πραγματοποιείται πορεία κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία.

Επιπλέον, κλειστό είναι από τις 18:45 το μετρό του Συντάγματος,

καθ' υπόδειξιν της αστυνομίας.

Οι διαδηλωτές ξεκινούν την πορεία από τα Προπύλαια και θα καταλήξουν στη Βουλή, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νέο πολυνομοσχέδιο, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που κάλεσαν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ) καθώς και το ΠΑΜΕ.

Υπενθυμίζεται πως δάσκαλοι και καθηγητές ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και την κατάργηση της ρύθμισης για τη μετάδοση μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες. Μάλιστα, σε ψήφισμα της ΓΣ των ΕΛΜΕ γίνεται λόγος για «επικίνδυνη έλλειψη σχεδιασμού» από πλευράς υπουργείου, που οδηγεί σε «εκμετάλλευση των προσωπικών δεδομένων των εκπαιδευτικών για προώθηση διαφημίσεων από ιδιωτικές εταιρίες και σε διαρροή των δεδομένων τους στο διαδίκτυο».

Στην πορεία συμμετέχουν, ακόμη, πολλά μπλοκ μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα