Με το European Diploma του Συμβουλίου της Ευρώπης τιμήθηκε για την Κάρλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας

19:47 10/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με το διακεκριμένο Βραβείο Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Συμβουλίου της Ευρώπης, (European Diploma) τιμήθηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για το έργο της ανασύστασης της λίμνης Κάρλα. Το διεθνές βραβείο του Συμβουλίου της Ευρώπης, απονέμεται σε αναγνώριση «της υποδειγματικής διαχείρισης φυσικών περιοχών και τοπίων εξαιρετικής ευρωπαϊκής σημασίας για τη διατήρηση της βιολογικής, γεωλογικής και τοπικής ποικιλομορφίας».

Η ανασύσταση της Κάρλας ήταν η εθνική συμμετοχή,

που επιλέχτηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά από διαγωνισμό ειδικής επιστημονικής επιτροπής και εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 6η Σύνοδο Βραβείου Τοπίου του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική διάκριση που έρχεται να προστεθεί στις βραβεύσεις που έχει αποσπάσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο που έχει υλοποιηθεί τις τελευταίες δεκαετίες στα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

«Η Κάρλα είναι το έργο – εθνικός αντιπρόσωπος, η Εθνική Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Ένα πολυβραβευμένο έργο, που έφερε ξανά ζωή και ανάπτυξη σε μια ολόκληρη περιοχή και απέδειξε ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, η Ελλάδα της δημιουργίας, η Ελλάδα του περιβάλλοντος, η Ελλάδα που αξιοποιεί σωστά τα ευρωπαϊκά κονδύλια, η Ελλάδα που παράγει και δημιουργεί» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Ένα έργο ζωής, υδρευτικό, αρδευτικό, τουριστικό. Έργο πολιτισμού, αποκατάστασης του περιβάλλοντος, έργο που έχει αλλάξει το μικροκλίμα, έχει εμπλουτίσει τον υδροφόρο ορίζοντα και έχει σταματήσει τα αρνητικά γεωλογικά φαινόμενα στην περιοχή. Είμαστε πολύ περήφανοι για τη νέα βράβευση. Είμαστε διπλά περήφανοι που το έργο μας αγαπήθηκε και είναι το έργο με τη μεγαλύτερη δημοσιότητα και αποδοχή από το κοινό στην Ευρώπη. Αυτό αποδεικνύει τον μεγάλο αντίκτυπο, περιβαλλοντικό, αναπτυξιακό, οικολογικό και τουριστικό που έχει το έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη ζωή πολλών ανθρώπων. Προστατεύοντας το περιβάλλον, προστατεύουμε τον άνθρωπο, προστατεύουμε την ίδια τη ζωή» προσθέτει ο Περιφερειάρχης. Περισσότερες πληροφορίες στο link και στο video Σκηνοθεσία video: Πασχάλης Μάντης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα