Νέα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας, πότε θα εφαρμοστεί σενάριο για ειδικό ωράριο

Σενάρια για πιο αυστηρά μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση. Για πους ενδέχεται να εφαρμοστεί συγκεκριμένο ωράριο που θα επιτρέπεται η κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού.

Εναλλακτικά σενάρια αυστηροποίησης των υφιστάµενων µέτρων, απαγόρευσης της κυκλοφορίας, προκειµένου να διατηρηθεί ο ρυθµός εξάπλωσης του κορονοϊού σε ανεκτά για το ΕΣΥ επίπεδα, εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος. 

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας μείζων στόχος δεν είναι άλλος

από την όσο το δυνατόν µεγαλύτερη επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού, καθόσον πλησιάζουµε προς το καλοκαίρι, όταν και θα ανέβει η θερµοκρασία, προκειµένου να κερδηθεί πολύτιµος χρόνος ώστε να θωρακιστεί έτι περαιτέρω το ΕΣΥ για να αντέξει.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι άπαντες συµφωνούν πως το επόµενο 10ήµερο χονδρικά αναµένεται καθοριστικό για την πορεία µετάδοσης του ιού.

Και αυτό γιατί, µεταξύ άλλων, το τρέχον Σαββατοκύριακο αναµένεται να γίνει η συνολική αποτίµηση της αναστολής της λειτουργίας των εµπορικών καταστηµάτων και των χώρων εστίασης (µπαρ, καφέ, εστιατόρια), ενώ το προσεχές διάστηµα πρόκειται να υπάρξει µια πολύ ξεκάθαρη εικόνα για τα µέτρα περιορισµού της κυκλοφορίας.

Επίσης, κρίσιµο µέγεθος για τους ειδικούς είναι και ο αριθµός των διασωληνωµένων. Βάσει, δε, των µοντέλων που επεξεργάζεται η οµάδα λοιµωξιολόγων, θα ήταν ένα ιδιαίτερα ενθαρρυντικό σηµάδι για τον ρυθµό εξάπλωσης του ιού εάν έως χθες, Σάββατο, ο συνολικός αριθµός των νοσηλευοµένων σε ΜΕΘ δεν ξεπερνούσε τους 100, κάτι που, σύµφωνα µε την εικόνα το απόγευµα της Παρασκευής, ήταν κάτι παραπάνω από πιθανό.

Σύµφωνα µε καλά πληροφορηµένες πηγές, που επικαλείται η εφημερίδα και µε τα µέχρι στιγµής δεδοµένα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να επεκτείνει για ακόµη τέσσερις εβδοµάδες, ήτοι έως τις πρώτες ηµέρες του Μαΐου, τους επιβληθέντες περιορισµούς στην κυκλοφορία, επιχειρώντας έτσι να διατηρήσει τον ρυθµό εξάπλωσης του ιού σε ανεκτά για το ΕΣΥ επίπεδα.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν πάντα στο τραπέζι και εναλλακτικά σενάρια αυστηροποίησης των υφιστάµενων περιορισµών, όπως η περαιτέρω αναστολή της παραγωγικής δραστηριότητας, η µείωση των δραστηριοτήτων ή η καθιέρωση συγκεκριµένου ωραρίου κατά το οποίο ορισµένες ηλικιακές οµάδες, ιδίως οι ηλικιωµένοι και ως εκ τούτου πιο ευάλωτοι, θα µπορούν να µετακινούνται για συγκεκριµένους λόγους, ωστόσο η ενεργοποίησή τους ή µη θα εξαρτηθεί από την αποτελεσµατικότητα των παρεµβάσεων που ήδη εφαρµόζονται.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο Έθνος της Κυριακής που κυκλοφορεί στα περίπτερα

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα