Ωράριο σούπερ μάρκετ: Κλειστά σήμερα Κυριακή 29/3, εξετάζονται μονοδρομήσεις σε διαδρόμους

Κλειστά είναι σήμερα Κυριακή 29/3 τα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα εν μέσω κορονοϊού. Δείτε το ωράριο, αλλά και τα νέα μέτρα που εξετάζονται, όπως η μονοδρόμηση σε διαδρόμους.

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ, ενώ την Κυριακή είναι κλειστά. Πλέον τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν 7.00π.μ. με 09.00μμ τις καθημερινές και 7.00π.μ. με 08.00μμ το Σάββατο. Την Κυριακή οι πόρτες τους θα παραμείνουν κλειστές, όπως συμβαίνει

και σήμερα 29/3.

Η αιτία για την αλλαγή στο ωράριο των σούπερ μάρκετ είναι η ομαλοποίηση της καταναλωτικής κίνησης και η μειωμένη προσέλευση, αν και σήμερα Σάββατο υπήρξαν ουρές.

Σε ό,τι αφορά τις Κυριακές διαδραμάτισε ρόλο – πέραν της μειωμένης προσέλευσης – το ζήτημα της επαρκούς ανάπαυσης των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ.

Εξετάζονται νέα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός, εν μέσω εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας και μέσα σε αυτά είναι η μονοδρόμηση σε διαδρόμους.

Όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Οpen «αυτή τη στιγμή λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ λειτουργούν ικανοποιητικά, δεν υπάρχει συνωστισμός.

Στη Δανία εφαρμόζουν ένα διαφορετικό μέτρο. Κάνουν μονόδρομους τους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ ώστε να αποφευχθεί η διασταύρωση των πελατών κι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο εξετάζουμε. Ψάχνουμε νέες ιδέες αλλά είμαστε υπερήφανοι διότι η αγορά μας λειτουργεί καλά.

Μου έκανε θετική εντύπωση ότι στα σούπερ μάρκετ που επισκέφθηκα είδα τον κόσμο να κρατάει τις αποστάσεις και τους ευχαριστώ για τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν».

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα